5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DSP seçmen listesine itiraz etti

Demokratik Sol Parti (DSP) Van İl Başkanı Cahit Akbaş, yaptıkları itiraz üzerine Saray Yüksek Seçim Kurulu'nun ilçede oturmadıkları halde seçmen olarak yazılan 118 kişinin 'Seçmen kütüğünün güncelleştirilmesi usul ve esaslarını gösterir 140/1 Sayılı genelgenin 11. maddesi gereğince dondurulmasına karar verildiğini söyledi.,

Yaptıkları itiraz ile ilgili Arslan İş Merkezi'nde bulunan parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen DSP Van İl Başkanı Akbaş, seçimlerin sağlıklı ve adaletli olmayacağına inandıklarını iddia etti. Saray Yüksek Seçim Kurulu'nun, DSP Saray İlçe Başkanı Ömer Kurbani ile birlikte verdiklerini şikayet dilekçeleri üzerine ilçede oturmadıkları halde Atatürk Mahallesi muhtarlık bölgesi askı listelerinde isimleri yazılı bulunan 118 seçmenin 'Seçmen kütüğünün güncelleştirilmesi usul ve esaslarını gösterir 140/1 Sayılı genelgenin 11. maddesi gereğince dondurulmasına' karar verdiğini anlatan Akbaş, "Güvenlik görevlilerinin itirazımız üzerine yaptığı araştırmada Saray ilçesinde oturmadıkları halde 118 seçmenin ilçe merkezine seçmen olarak kaydedilmiş. Bu nasıl sağlıklı bir seçim olacak, bu nasıl bir adalettir. Benzer olay tüm illerimizde, ilçelerimizde ve beldelerimizde de olacağına inanıyorum" dedi.

Van, Özalp ve Saray ilçesinin köylerinde oturanları sahte evraklarla merkeze yazdıran sorumlular hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade eden Akbaş, "Bu arada tüm siyasi partileri bu olaya duyarlı davranmaya ve aynı zamanda seçim günü sandıklara sahip olma konusunda güç birliğine davet ediyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 17:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?