3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

DSP'den imza kampanyası

Demokratik Sol Parti (DSP) Van İl Başkanlığı, emekli, dul ve yetimlerinin maaşlarının yükseltilmesi için imza kampanyası başlattı. 

İrfan Baştuğ Caddesi üzerinde bulunan parti binasında düzenlenen imza kampanyası ile ilgili Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği Van Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ile birlikte basın mensuplarına bilgi veren DSP Van İl Başkanı Cahit Akbaş, gelen yazılı ve sözlü şikayetler üzerine bu çalışmayı başlattıklarını belirtti. 

Emeklilerin sesi olmak, ekonomik koşullarının iyileştirilmesi için katkıda bulunmak amacıyla kampanya başlattıklarını ifade eden Akbaş, kampanyanın Van İl Başkanlığı'nın yanı sıra tüm ilçe teşkilatlarında da yürütüleceğini anlattı. 

Emekli, dul ve yetimlerinin açlığa terk edildiğini iddia eden Akbaş, Bağ-Kur ve SSK emeklilerinin maaşlarının en az bin 100 YTL olması gerektiğini belirtti. Emekli, dul ve yetimlerinin açlık sınırı altında bir ücretle yaşamlarını sürdürmelerinin sosyal devlet olma anlayışına bağdaşmadığını ifade eden Akbaş, "Açlık sınırı altında yaşamak, sosyal tahribatı da beraberinde getirmektedir. Emeklilerimiz büyük bir moral çöküntüsü içindeler. Bu nedenle sosyal sorunların azaltılması gerekir. Bunun sağlanması için emekli, dul ve yetimlerimize adaletli bir ücret sağlanması gerekir. Aksi takdirde sosyal patlamalar kaçınılmazdır" dedi. 

Başlattıkları imza kampanyasına katılmak isteyen emekli, dul ve yetimlerin, DSP Van İl Başkanlığı ile ilçe örgütlerinde kurdukları 'Çözüm Masaları'na başvurarak hazırladıkları ve emeklilerin taleplerini içeren başvuru dilekçelerini imzalamalarını isteyen Akbaş, kampanya sonunda imzalanan başvuru dilekçelerini Başbakanlığa göndereceklerini ifade etti. 

Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği Van Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ise bugüne kadar hiç bir partinin kendilerine böyle bir destek vermediğini kaydetti. Yaklaşık 4 bin civarında üyeleri olduğunu dile getiren Selek, 98 YTL emekli maaşı alan malulen emekli olan üyelerinin olduğunu iddia ederek, "Çalışanlara seyyanen yapılan iyileştirmenin bize de yapılmasını istiyoruz. Biz de insanca yaşamak istiyoruz. Üniversite okuyan 2 öğrencim var. Biz açız, bize sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından partiye gelen emekliler hazırlanan başvuru formunu imzalayarak kampanyayı başlattılar.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?