3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

DT'den doğuya tiyatro köprüsü

Devlet  Tiyatroları tarafından düzenlenen "7. Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği" kapsamında, öğretmenlere verilen tiyatro eğitimi bu yıl Bingöl, Muş, Siirt gibi çevre illere de taşacak.

Şenlik kapsamında altı yıl önce Van Devlet Tiyatrosu tarafından açılan "Yaratıcı Drama" kursunda, tiyatro eğitimi alan ve bu eğitimi öğrencilerle paylaşarak ortaya bir oyun çıkaran Vanlı ortaöğretim öğretmen ve öğrencilerine, bu yıl çevre iller de katılacak.

Devlet Tiyatroları Bölgeler Genel Koordinatörü İskender Altın, tiyatrocu öğretmen işbirliğiyle düzenlenip "Her okul bir tiyatro" düşüncesinden yola çıkılarak oluşturulan çalıştayın, bu yıl daha da genişleyecek olmasının heyecan verici olduğunu belirtti.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlayacak ve 25 Mayıs’a kadar sürecek "Van Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği"nin bu yıl çok özel bir yanı olduğunu dile getiren Altın, "Festival kapsamında, Devlet Tiyatroları sanatçıları ilk önce Bingöl, Muş, Siirt gibi çevre illerden gelen öğretmenlere tiyatro eğitimi verecek. Daha sonra öğretmenler, kendi okullarına gidip aldıkları eğitim kapsamında öğrencilerine tiyatro çalıştıracaklar. Böylece, öğretmenler ve öğrenciler kendi okullarında, kendileri tiyatro yapacak" dedi.

Van Devlet Tiyatrosu’nun öğretmenlere oyunların sergilenme aşamasında, dekor, ışık, kostüm gibi teknik anlamda da destek olacağını ifade eden Altın, 23 Nisan’dan itibaren, festival boyunca çevre illerden kendi oyunlarıyla gelen öğretmenler ve öğrencilerin, Van Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde oyunlarını sergileyeceklerini belirtti.

Altın, bu nedenle Van Akdamar Çocuk Tiyatrosu Festivali’nin ’yaygın bir tiyatro hareketi’ lduğunun altını çizdi.

anka
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 15:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?