5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DTP İl Başkanı açılımdan umutlu

DTP Van İl Başkanı Selim Ertaş, Kürt açılımı ve beraberindeki gelişmelerin umut verici olduğunu söyledi.


Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı, vatandaşları Van'da gerçekleştirilecek olan halk toplantısı ile Siirt'in Eruh ilçesinde düzenlenecek festivale davet etti.

Konuyla ilgili olarak parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen DTP İl Başkanı Selim Ertaş, Başbakan Erdoğan ile DTP Eş Başkanı Ahmet Türk arasında gerçekleşen görüşmenin yankılarının halen devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 'Kürt sorununda iyi şeyler olacak' açıklamasının ardından Kürt sorununda peş peşe gelen adımların çözüm arayan kesimlerin umutlarını güçlendirdiğini dile getiren Ertaş, "Bilindiği gibi hükümet cephesinde İçişleri Bakan Beşir Atalay'ın 'Kürt açılımı' planının gündemde olduğunu belirtmesi, polis akademisinde yapılan 'Kürt Çalıştayı' önemli gelişmeler olarak siyaset sahnesine not düşüldü.

Tüm bu gelişmelerin ardından ise daha önce DTP'ye randevu vermeyen Başbakan Erdoğan, DTP Eş Başkanı Ahmet Türk ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir görüşme yapmıştır. Görüşmeyi değerlendiren aydınlar,
gelinen noktada oluşan iyimser havanın devamından yana istemlerini dile getirirken, bir yandan bu görüşmenin bu kadar gecikmesinden kaynaklı AK Parti'ye eleştirilerini yöneltiyorlar" dedi.


Ertaş, "Kürt sorununun çözümünden söz eden AK Parti hem DTP ile görüşüyor ve hem de arayışını sürdürüyor. ABD ise DTP'ye kendi başkentinde temsilcilik izni veriyor. Hiç kuşku yok ki, bütün bunlar çok önemli ve yeni olan gelişmelerdir. Herkese heyecan ve umut veren olaylardır. Eğer samimi ve ciddi yaklaşılırsa tarihin gidişatına yön verecek düzeyde önem arz eden yeni süreçlerdir. Ve Kürt sorununun çözümüne dönük tartışmalara dikkat çekmek ve bölgede süren operasyonların durdurulması için Genelkurmay Başkanlığı önünde basın açıklaması yapacak olan Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerine cevap olunmalıdır" şeklinde konuştu.


DTP Eş Başkanı Emine Ayna'nın katılımı ile yarın Van'da bir halk toplantısı düzenleneceklerini ifade eden Selim Ertaş, "Parti binamız önünde düzenlenecek olan halk toplantısına bütün vatandaşlarımız davetlidir. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan'ın söylemlerine güç vermek için yüreğimiz Eruh Barış Nöbeti için atsın. Bütün yurtsever halkımızı ve dostlarımızı Eruh-Çırav Doğa ve Kültür- Sanat Festivali'ni kutlamak için 15 Ağustos Cumartesi tarihinde DTP il binamızın önüne araçlarıyla birlikte
bekliyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 17:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?