2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

DTP İl Danışma Toplantısı yapıldı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Milletvekili Özdal Üçer, "Herkesin bizimle aynı ideolojiye sahip olması gerekmez ve böyle bir beklenti içinde değiliz" dedi.


DTP Van İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Caddesi 4. Sokak'ta bulunan bir kafede danışma toplantısı düzenlendi. Bazı dernek ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin de katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Milletvekili Üçer, Van'ın eğitim, sağlık ve çevre gibi ciddi sorunları bulunduğunu belirtti.

Üçer, yaşanan sorunlara sivil inisiyatifin tepki göstermemesinin ise düşündürücü olduğunu ifade ederek, "Bazı kesimler daha iyi yerlere gelmek amacıyla düzen ile yakın dirsek teması içerisinde olduğu için sesiz kalırken, halkın emek değerlerini savunanlar ise sürgün ediliyor" diye konuştu.


Yapılan yanlışlıklara tepki gösterecek bir sivil inisiyatifinin kendiliğinden oluşması gerektiğini de anlatan Üçer, "Biz bu olaylara ideolojik olarak yaklaşmıyoruz. Zaten biz parti olarak bir ideolojiye sahibiz. Ama herkesin bizim ideolojimize sahip olması gerekmez ve biz de böyle bir beklenti içinde değiliz. Ancak yapılan bu yanlışlıklara karşı ortak hareket etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

DTP Van İl Başkan Vekili Selim Ertaş ise, parti olarak bazı konularda kabuklarını daha kıramadıklarını kaydetti. Ertaş ayrıca, geniş bir kitleyi toplantıya davet etmelerine rağmen katılımın az olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 22:02:44
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 22:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?