5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DTP İl Örgütü mitinge hazırlanıyor

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Örgütü'nün 23 Mayıs 2009 tarihinde, 'DTP'yi susturma, silahları sustur, çatışmasızlığa cevap ver' sloganıyla düzenleyeceği miting öncesi, Van milletvekili Fatma Kurtulan ve DTP'li belediye başkanları sokak sokak dolaşarak el ilanları dağıttı.


Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan DTP Van İl Başkanlığı'nda toplanan ve aralarında DTP Van milletvekili Fatma Kurtulan, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve İl Başkanı Selim Ertaş'ın da bulunduğu yaklaşık 30 kişilik grup, sessiz bir şekilde yürüyerek Sanat Sokağı'na geldi.

Burada toplanan kalabalık adına kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Selim Ertaş, AK Parti'nin DTP'nin 29 Mart yerel seçimlerindeki başarısını hazmedemediğini ve alenen partilerine yönelik siyasi bir darbe gerçekleştirdiğini iddia etti. Çok sayıda merkezi kadrolarının sudan bahanelerle gözaltına alındıktan sonra cezaevlerine kapatıldığını savunan Ertaş, bu gözaltı ve tutuklamaların halen devam ettiğini belirterek, "Demokratik çözüm ve barış imkanının tartışıldığı, eylemsizlik kararın alındığı böylesi bir süreçte AK Partisi'nin partimiz DTP'ye yönelik siyasi darbe gerçekleştirmesi, bölgedeki askeri operasyonların en üst düzeye çıkarılması ve DTP'li 5 milletvekilinin polis zoruyla ifade vermeye götürülmek istenmesi savaş ve çözümsüzlükteki ısrarın somut bir göstergesidir. AK Parti'nin bu sindirme ve tasfiye etme politikasını protesto etmek ve oluşan demokratik çözüm zeminini güçlendirmek amacıyla gerçekleştireceğimiz bölge mitingine tüm halkımız davetlidir" ifadelerini kullandı.


Ertaş'ın yaptığı açıklamanın ardından, Kurtulan ile DTP'li belediye başkanları gruplar halinde sokak sokak dolaşıp el ilanları dağıtarak halkı mitinge davet etti.
Yarın Van Kalesi'nin yanında bulunan Atatürk Kültür Parkı'nda düzenlenecek olan bölge mitingine DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün yanı sıra milletvekilleri ve DTP'li bölge belediye başkanlarının da katılacağını kaydedildi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 15:43:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?