5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DTP minibüsü devrildi!

DTP Van İl Başkanlığı tarafından tertip edilen 'Onurlu Bir Barışa Evet Mitingi'ne katılan bir grup partilinin içinde bulunduğu araç, Başkale ilçesinde kaza yaptı.

2 ölü, 24 yaralının olduğu kaza sonrası, polis müdürü hastaneye giderek, talep olması halinde kan verebileceklerini söyledi.

Kaza, bugün akşam saatlerinde Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Güzeldere mevkiinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, DTP Van İl Başkanlığı'nın Van Belediye Garajı'nın yanında bulunan İtfaiye Meydanı'nda düzenlediği 'Onurlu Bir Barışa Evet Mitingi'ne katılan bir grup partilinin içinde bulunduğu, Ferhat Baltacı'nın (27) yönetimindeki 30 YD 090 plakalı midibüs devrildi. Kazada Gül Duran isimli şahıs olay yerinde, ismi açıklanmayan bir kadın ise kaldırıldığı Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybederken, 24 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslar ve çevreden geçen araçlarla Van il merkezi ve Başkale ilçesindeki hastanelere kaldırıldı.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek yaralıları ziyaret eden DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, ölü sayısının artacağını tahmin etmediğini ifade etti. Üçer, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Hastaneye gelen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Okşar da, doktorlar ile görüşerek, yaralılar hakkında bilgi aldı. Okşar, yaralılar için kana ihtiyaç duyulması halinde kendilerine başvurmalarını ve polislerin kan verebileceğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 21:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?