5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DTP Nevruz'a hazırlıklanıyor

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Fadıl Barıştıran, Nevruz hazırlıklarına bin kişilik bir ekip ile başladıklarını söyledi.

Cumhuriyet Caddesi 5. Sokak'ta bulunan DTP Van İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Fadıl Barıştıran, 22 Mart 2009 günü Atatürk Kültür Parkı'nda 10.00 ila 16.00 saatleri arasında düzenleyecekleri Nevruz etkinliğine tüm Van halkını beklediklerini belirtti. Orta Doğu ve Orta Asya halkları için farklı anlamlar yüklenerek kutlanan Nevruz'u özüne uygun olarak karnaval havasında kutlamak istediklerini anlatan Barıştıran, hazırlıklara bin kişilik bir ekip ile başladıklarını belirtti. Geçen yıl 22 Mart'ta izinsiz olarak kutlama yapılmak istenmesi üzerine çıkan olayları da hatırlatan Barıştıran, "Geçen yıl böyle kutlamak istemiştik. Ancak kamuoyunun ve siz değerli basınımızın da malumu izin verilmemişti. Halkımızın özgürlük ve zulme karşı direniş anlamını yüklediği Nevruz'u kutlamasına tahammül edilmeyerek büyük baskı ve şiddet uygulanmış, bu baskı ve şiddet sonucu Zeki Erinç ve Ramazan Dal isimli arkadaşlarımız şehit düşmüşlerdi. Bu vesile ile bu arkadaşlarımızı anarak bu yılki Nevruz'da geçmişte
yaşananların tekrarlanmamasını ve halkımızın özgürce Nevruz ateşini yakarak bu bayramı kutlamasını istediğimizi tüm kamuoyuna ve basına duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Nevruz kutlamalarına DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksel, DTP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Cengiz, DTP Van milletvekilleri Fatma Kurtulan, Özdal Üçer, Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Batman milletvekili Ayla Atak Ata ve eski DEP milletvekili Hatip Dicle'nin katılacağını kaydeden Barıştıran, etkinlikte ayrıca Zozan, Xero Abbas, Aram Tigran ve Koma Revşan gibi Kürt sanatçıların da yer alacağını anlattı.

Bir gazetecinin Van Valisi Özdemir Çakacak'ın Nevruz ile ilgili düzenlediği toplantıda 'Birlikte kutlayalım' şeklinde bir mesaj verdiğini hatırlatması üzerine Barıştıran, "Valilik Nevruz'u pilav ve ayranla kutluyor. Biz halkımızla kutlayacağız. Bu bir halk bayramıdır. Bütün halkımız davetlidir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 12:12:39
Güncelleme :19 Mart 2009 Perşembe 17:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?