2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

DTP Van İl Başkanı Doğar tutuklandı

Van'da 22 Mart günü yapılan izinsiz nevruz gösterisinden sonra çıkan olaylarda gözaltına alınan DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar için tutuklama kararı çıktı.

Van'da 22 Mart'taki izinsiz nevruz gösterilerinde çıkan olaylardan sonra gözaltına alınarak emniyette sorgusu tamamlanan ve aralarında DTP İl Başkanı Abdurrahman Doğar ve başkan yardımcı Nemci Kalçık'ın bulunduğu gözaltındaki son 60 kişi ise bu sabah adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardında Doğar ve Kalçık nöbetçi mahkemeye tutuklanma talebiyle sevk edildi.


Nöbetçi mahkeme Doğar'ın 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Halkı kin ve düşmanlığa sevketmek' suçlarında tutuklanmasına karar verdi. Yardımcısı Kalçık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer 58 zanlının savcılık ve mahkeme sorgusu devam ediyor.


Nevruz olaylarında toplam 162 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgularının ardında önceki gün ve dün 102 kişi adliyeye sevk edilmiş bunlardan 22 kişi tutuklanmıştı. Doğar'ın tutuklanması ile bu sayı 23'e çıktı.


-"DOĞAR, NE DEMİŞTİ"-
Abdurrahman Doğar, valiliğin 22 Mart günü için nevruz kutlamasına izin vermemesi üzerine 21 Mart günü parti binasında basın açıklaması yapmıştı. Doğar, "Halkımız yarın saat 09 ve 10:00'dan itibaren Nevruzlaşma için parti binasına gelecek. Bizim beklentimiz halkımızın Nevruz için gelmesine devlet tarafından bir engellemenin ve caydırıcı bir tutumun sergilenmemesi.

Eğer sergilenirse geçmişteki deneyimlerde olduğu gibi olayların olmasını asla arzu etmiyoruz. Yasakçı zihniyetler çok iyi bilsinler halkın Nevruz duygusu karşısında oluşturacakları barikatlar asla Nevruz'u engellemeyecektir. Halkımıza Nevruz'u bulunduğunuz her noktada kutlayın diyoruz. Nevruz coşkusunu ve ateşini ayukka çıkarmak için ne gerekiyorsa onu yapın diyoruz. Yarın sokaklarda, mahallelerde ve caddelerde yapılan kutlamalara parti olarak katılarak halkımızın Nevruz'un kutlayacağız." demişti.

Zaman
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 23:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ihsan KIZILDOĞAN IP: 85.110.196.xxx Tarih : 31.03.2008 20:57:49

22 mart cumartesi günü taziye nedeni ile çarşıya çıktım ama maalesef tatsız olaylar çıktı benim olaylarla uzaktan yakından hiç bir bağlantım olmadığı taktirde oto elektrik işi ile ilgilendiğim için ellerim devamlı yağlı olur ve her şeyden önemlisi ben sokak ortasında değil bir iş yerinden alındım 5/6 arkadaş çay içerken polisler geldi ve ellerimizi kontrol ettikten sonra beni alıp emniyete götürdüler ben polis arkadaşlar her ne kadar oto üzeri çalıştığımı izah etmeye çalıştıysam nafile aldığım cevap kürt değilmisin yeter cevabı oldu.bu cevap beni gerçekten çok üzdü bizler yanımıza gelen gerek polis gerek askeri ve gerek kamu personeli van dışında yanımıza gelen arkadaşlarımıza kardeş sevgisi gösteriyoruz onlara sevdiklerinden yakınlarından ayrı oldukları hissinden uzak tutmak için çaba sarf ederken bu tür davranışlarla karşılaştığımız için çok üzülüyoruz umarım güzel memleketimizde güzel olmayan bu olaylar bir daha yinelenmez.Banada yediyim dayak ve nezarette 5 gün kalma cezası kar kaldı.....