5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DTP'den büyük miting

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Örgütü, 23 Mayıs 2009 tarihinde DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün de katılacağı "DTP'yi susturma silahları sustur, çatışmasızlığa cevap ver" sloganıyla büyük bir miting düzenleyecek.


Konu ile ilgili parti binasında yapılan basın açıklamasına DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, İl Başkanı Selim Ertuş, eski Yüksekova Belediye Başkanı Mehmet Salih Yıldız ile Miting Tertip Komitesi Başkanı Ramazan Kamaç katıldı.
Açıklama metnini okuyan Miting Tertip Komitesi Başkanı Ramazan Kamaç, DTP'nin 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde belediye sayısını ikiye katlayarak büyük bir başarı elde ettiğini belirterek, "Halkımız partimiz şahsında siyasal iradesini açığa çıkarmış, Kürt sorununun demokratik çözümünün yolunu açmıştır" dedi.
Ramazan Kamaç, yerel seçimlerdeki başarılarının Kürt sorununa çözümü noktasında yarar sağlamasını beklerken, DTP'ye yönelik yapılan ve 222 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonun bu fırsatı sekteye uğrattığını savundu. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan bu operasyonun partilerinin başarısı ve halkın iradesine tahammülsüzlük olduğunu iddia eden Kamaç, "Bu siyasi bir darbedir. Diyarbakır'da iki günlük açlık grevi ile bunu protesto ettik. Eylemlerimizde halkımız, demokratik bir çözümden başka hiçbir
alternatifinin olmadığını tüm dünya kamuoyuna göstermiştir. Kürt sorununun silahla, şiddetle çözülemeyeceği bilinmelidir" şeklinde konuştu.
Bu duyarlılıkla "DTP'yi susturma silahları sustur, çatışmasızlığa cevap ver" sloganıyla demokratik çözümü dillendirecekleri mitinge tüm bölge ve Van halkının davetli olduğunu kaydeden Miting Tertip Komite Başkanı Ramazan Kamaç, "Mitingimiz 23 Mayıs 2009 tarihinde saat 11.00'de Van Kalesi yanında bulunan Kültür Park'ında gerçekleştirilecek. Mitingimiz milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 20:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?