5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DTP'den Öcalan eylemi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Teşkilatı tarafından terörist başı Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da yakalanışı ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Parti binası önünde toplanan DTP'liler, Öcalan lehine sloganlar atarak Sanat Sokağı'na doğru yürüyüşe geçti. Bazı sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği etkinliğe, DTP Van milletvekilleri Özdal Üçer, Fatma Kurtulan ve DTP Van Belediye Başkan Adayı Bekir Kaya da katıldı.

Basın açıklamasını okuyan DTP İl Teşkilatı Yöneticilerinden Fadıl Barıştıran, Abdullah Öcalan'ın yakalanışının üzerinden 10 yıl gibi bir sürenin geçtiğini, bu süreç içerisinde komplonun gerçek amaçlarının birçok yönüyle açığa çıktığını savundu. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki emperyalist güçlerin, bir komplo ile Kürt ve Türk savaşı geliştirip bunun üzerinden Orta Doğu'yu işgal etme amacı güttüğünü anlatan Barıştıran, "Dolayısıyla Türkiye'yi ve Kürtleri de kendisine bağımlı hale getirmenin gerekli zeminini hazırlamak istemişlerdir. Ancak Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın bu hesapları önceden görüp bir Kürt-Türk savaşının gelişmemesi için gösterdiği barış çabaları, planlanan Kürt-Türk çatışmasını boşa çıkarmıştır. Siyasi, felsefik ve insani düşünceleri dahi insanlık dışı yöntemlerle engellemeye çalışılan Sayın Öcalan'a ve onun şahsında Kürt halkına, Türk halkına ve diğer halklara dayatılan uluslararası komplo ve bu temelde geliştirilen imha uygulamaları tarihin en haksız, adaletsiz ve
insanlık dışı olaylarından biridir. Bu düşüncelerle Sayın Abdullah Öcalan'ın şahsında Kürt halkına ve tüm insanlık değerlerine karşı gerçekleştirilen insanlık dışı 15 Şubat 1999 komplosunu bir daha lanetliyor ve esefle kınıyoruz" iddialarında bulundu.

Basın açıklaması esnasında zaman zaman sloganlar atan grup, parti binası önüne geldikten sonra sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 16:03:00
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 18:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?