5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DTP'den tehdit iddialarına tepki!

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Merkez İlçe Başkanı Selahattin Endakçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı (MEB) Hüseyin Çelik'in DTP'nin halkın iradesine baskı kurduğu ve insanları tehdit ettiği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Selahattin Endakçı, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, partilerinin 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde kazandığı belediye sayısını ikiye katlayarak yüzde 100'lük bir başarı sağladığını ifade etti.

Endakçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Hüseyin Çelik ve Bakan Cemil Çiçek'in, yaptıkları açıklamalarda başarılarını hazmedemediklerini ortaya koyduklarını savundu.

Başbakan Erdoğan ve Bakan Çelik'in DTP'nin halkın iradesine baskı kurduğunu ve insanları tehdit ettiğini dile getirdiğini anlatan Endakçı, "Bu tür beyanlar halkı iradesiz ve basit görmekten başka bir şey değildir. Bunun gerçekle hiçbir alakası yoktur. Halk iradesini özgür bir şekilde ortaya koymuştur. Bu seçimde sandığa yansıyan, halkın gerçek iradesidir. Başbakan sandıktan çıkan sonuca tahammül etmeyerek demokrasiye gölge düşürmüş, siyasal iktidarın meşruiyetini sorgular duruma getirmiştir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 18:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kralbrukan IP: 88.226.66.xxx Tarih : 8.04.2009 09:42:11

vanı kaybeden akp neden diye düşünsün bu şekilde konuşmalarla değil neden aynı kişi üzerinde ısrarcı olduk diye düşünsün