5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DTP'li adayın projeleri hazır

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Belediye Başkan Adayı Bekir Kaya, yönetim anlayışlarında üç temel kriterin olacağını ifade ederek, açıkladıkları projelerini şimdiden sözleşme olarak kabul ettiklerini söyledi.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Bekir Kaya, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerine ilişkin projelerini açıkladı. Göreve geldikleri günden itibaren hayata geçirecekleri projelerinin bulunduğunu ifade eden Kaya, kentin başta alt yapısı olmak üzere bir çok alanda ciddi sorunların yaşandığını belirtti.

Bu sorunların çözümüne dönük projelerle kenti yaşanabilir bir hale getireceklerini anlatan Kaya, "Bu kapsamda 9 temel başlık altında hayata geçireceğimiz projelerle kentimizin başta çözüm bekleyen sorunları olmak üzere sosyo ekonomik sorunları ve vizyonuna ilişkin çözümleri içeren projeleri hayata geçireceğiz. Bunlar, altyapı projeleri, imar, şehircilik ve kentsel gelişim projeleri, kadın odaklı projeler, gençlik projeleri, kültür sanat projeleri, ekoloji ve çevre projeleri, sosyal ve ekonomik projeler, ulaşım projeleri ve kentin tanıtımı ile vizyonudur. Demokratik özgür bir Van'ın ortaya çıkması için en üst düzeyde çaba sarf edeceğiz. Kentin dinamikleriyle uyumlu ve barışık olmayan bir yönetimin başarı şansının olmadığını da çok iyi biliyoruz. Bütün çalışmalarımızı kolektif bir ekip ruhuyla hareket ederek gerçekleştireceğiz. Projelerimizi, kentin bütün dinamikleriyle iş birliği halinde yapacağız. Yönetim anlayışımızda üç temel kriterimiz olacaktır. Bunlar, şeffaflık ile açıklık, hizmette eşitlikçi ve demokratik katılımcılıktır. Bizler hakkın ve halkın savunucusu olacağız. Unutmayın ki, şuan burada yazılı olarak dile getirdiklerimiz bizler ve sizler arasındaki sözleşmenin ötesinde halk, toplum ve parti olarak kendimizle yaptığımız bir sözleşmedir. Onun için bu sözleşme, siz ve biz olarak, kendi kendimizle yaptığımız bir sözleşmedir. Yani başarı sözleşmesidir. Bu başarı sözleşmesi, gelecekte kazanacağımız başarılarımızın kısa ve öz perspektifidir. Başarılarımızın kaynağı ve belgesi olacaktır. Sizlerle yaptığımız bu sözleşmeye en layıkıyla bağlı kalacağımıza hiçbir kuşkunuz olmasın. Bunu var olma gerekçemiz olarak beyan ediyoruz. Şimdiden Van halkının bu tarihi zaferini tüm içtenliğimizle kutluyor ve özgür, onurlu bir gelecek diliyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 15:06:52
Güncelleme :9 Mart 2009 Pazartesi 15:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?