5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DTP'li kadınlar eylem yaptı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Demokratik Toplum Partisi (DTP) yöneticilerinin gözaltına alınması, Van'da düzenlenen oturma eylemi ile protesto etmeye devam ediliyor.

Aralarında Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş'in de bulunduğu yaklaşık 30 kişilik bir kadın grubu oturma eylemi yaparak gözaltıları protesto etti.

DTP Van İl Başkanlığı'ndan çıkan kalabalık, açtıkları döviz ve pankartlar eşliğinde slogan atarak Sanat Sokağı'na kadar yürüdüler. Burada toplanan kadınlar adına hazırlanan basın açıklaması metnini okuyan Demokratik Özgür Kadın Hareketi Sözcüsü Kamile Atabay, Kürt halkının yeni bir saldırı konseptiyle karşı karşıya kaldığını iddia etti.

Seçimlerin sonucunu hazmedemeyen güçlerin bir çok ilde seçim çalışmalarına katılan arkadaşlarına yönelik tutuklama kampanyası başlattıklarını kaydeden Atabay, son olarak da aralarından DTP Genel Başkan yardımcıları, kadın meclis sözcüsü olmak üzere çok sayıda parti yöneticisi, sivil toplum temsilcilerini asılsız nedenlerle gözaltına alındığını kaydetti.

Atabay, "Bunun özünde Kürt halkının ortaya çıkardığı bu iradeyi terörize etmeyi amaçlamaktadır. Çatışmasızlık kararıyla ortaya çıkan olumlu hava ve demokratik çözüm süreci tam bir provokasyona uğratılması istenmektedir. Bu çerçevede başta tüm kadınlar olmak üzere halkımızı saldırılar karşısında 'Özgürlükte ısrar' şiarıyla demokratik tepkisini ortaya koymaya çağırıyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından 'Baskılar bizi yıldıramaz' şeklinde slogan atan kadınlar bir süre oturma eylemi yaptı. Kadınlar daha sonra tekrar sloganlar atarak parti binasının önüne gittiler.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 15:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?