5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DTP'li kadınlardan mektup

Demokratik Toplum Partisi Van İl Örgütü Kadın Meclisi üyeleri, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla Türkiye'nin değişik illerindeki cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü kadınlara mektup gönderdi.

Öğle saatlerinde Kültür Sokak'ta bulunan PTT Van Başmüdürlüğü önüne gelen grup adına, DTP Van İl Örgütü Kadın Meclisi üyesi Ebru Öndil bir açıklama yaptı. Cezaevlerindeki uygulamalardan şikayet eden Öndil, DTP Kadın Meclisi üyeleri olarak tüm bu uygulamaları protesto ettiklerini belirtti. Öndil, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla cezaevlerindeki kadın arkadaşlarına birer mektup göndereceklerini kaydetti.

Yapılan basın açıklamasının ardından PTT Başmüdürlüğü hizmet binasına giren kadınlar, değişik illerde bulunan cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü kadınlara mektup gönderdiler.

Basın açıklaması ve mektup gönderme etkinliğine DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, DTP Bostaniçi Belde Belediye Başkan adayı Nezahat Özgüneş ile çok sayıda kadın katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 16:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan IP: 78.166.144.xxx Tarih : 3.03.2009 02:08:46

yaptığınız gerçekten halkımızı gururlandıracak cinstten çok teşekkürler.