5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DTP'liler basınla kahvaltıda buluştu

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri Hüseyin Cengiz ve Alattin Akdaş ile DTP Van Belediye Başkan Adayı Bekir Kaya, verilen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldiler.

Bir otelde verilen kahvaltı öncesi kısa bir konuşma yapan Kaya, kentin aynası olan ve nabzını tutan basın mensubu arkadaşlarla tanışmak için bir araya geldiklerini belirtti. Bu uzun süreçte sık sık bir araya geleceklerini ifade eden Kaya, seçimlerin bu ülkede olgunluk derecesinin göstergesi olduğunu kaydetti. Böyle bir sürecin başlangıcında olduklarını anlatan Kaya, "Elbette bu seçim çok güzel manzaralara sahne olacak. Yerel süreç için biz de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biliyorsunuz ki belediyeler her zaman demokrasi okulları olarak bilinir. Demokrasi kitap okumakla oluşturulmaz, ancak yaşanarak olur" dedi.

Şahıslarla ve bireylerle uğraşmadıklarını seçim arenalarında yapamayacakları sözleri de vermeyeceklerini sözlerine ekleyen Bekir Kaya şöyle konuştu;
"Van Belediyesi başarısızlıklarla anılmaktadır. Biz de bunun böyle anılmasını istemiyoruz ve bunu değiştirmek istiyoruz. Biz seçildiğimiz vakit ilk olarak bir çok mahallemizde içme suyu sıkıntısını giderceğiz. Yol yapımlarına büyük önem vereceğiz. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bir çok projeye imza atacağız. Ekibimiz ve kadromuzla Van halkına en iyi hizmet sunmak için elimizdeki gayreti sarf edeceğiz. Kendi partimizden bile kimsenin işinin yürümesi için ahbap çavuş ilişkilerini bitireceğiz. Sadece Van'a ve Van halkına hizmet sunmak amaçlanacaktır."

MYK üyeleri Hüseyin Cengiz ve Alattin Akdaş ise partilerinin bünyesinde bulunan diğer illerdeki belediyeciliklerde çok iyi hizmetlerin sunulduğunu ifade ederek, artık kendi kendilerini yönetmek istediklerini kaydettiler. Seçimlerden sonra diğer belediyelerinden çok Van'a büyük önem vereceklerini ve Van'ı hizmet konusunda Diyarbakır, Batman gibi illerden öncelikli tutacaklarını dile getiren Cengiz ve Akdaş, 29 Mart Yerel Seçimleri'nin Van halkına hayırlı olmasını dilediler.
Yapılan konuşmaların ardından sohbet havasında kahvaltı yapılırken, Bekir Kaya zaman zaman gazetecilerin sorularını cevapladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 16:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?