2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

DTP'nin Yenigün iddiaları

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün basına yansıyan hizmetlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia ettiler. 

Cumhuriyet Caddesi 5. Sokak'ta bulunan DTP Van İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen DTP Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yenigün'ün geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında anlattığı hizmetlerin gerçekleştirilmediğini iddia ettiler. 

Meclis üyeleri adına açıklama yapan Zeki Yıldız, belediyenin 100 bin YTL'den fazla borcu bulunduğunu iddia ederek, "Bu borçlar ortada dururken Belediye Başkanı Yenigün'ün, '2008 yılı Van'ın altın yılı olacak' sözünün bir aldatmacadır" dedi. 

Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Mavi Kent A.Ş.'nin icraatlarını da eleştiren Yıldız, Başkan Yenigün'ün, 2004 yerel seçimlerinde önce yapacağını söylediği 42 projenin ne aşamada olduğunu ise nedense açıklamadığını kaydetti. 

Başkan Yenigün'ün, projelerinin başında gelen hafif raylı sistem, halk ekmek fabrikası, sağlık evleri, sahil yolu ile yeni mezbahane ve otogar, çöp düzenleme ve depolama alanı, hayvan barındırma ve koruma evi, fuar ve konferans merkezinin ise 2009 yılında yapılacağını söyleyerek halkı bir kez daha kandırma hesabı yaptığı söyledi. 

Salih yolu için belediye meclisinde alınan yetki ile Vakfıbank Van Şubesi'nde çekilen 10 milyon YTL kredinin ise belirtilen amaç doğrultusunda kullanılmadığını iddia eden Yıldız, "Van Gölü hızla kirleniyor. Bunun önemli sebeplerinden biri de arıtma tesislerinin yetersizliği olduğu ilgili herkes tarafından dile getirirken, Başkan Yenigün ve ekibi ısrarla 'Arıtma tesisleri yeterlidir, tam kapasite ile çalışıyor' denmektedir. Bunun öyle olmadığını göle arıtılmadan su verildiğini Çevre Komisyonu raporuyla ortadadır. Van Gölü'nün 36 noktasında alınan numunelerin tahlili sonucunda hazırlanan resmi raporda en kirli noktaların başında arıtma tesisinin bulunduğu nokta olduğu belgelenmiştir" şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün '10 caddeyi bulvar haline getirdik' sözlerinin bir aldatmaca olduğunu iddia eden Yıldız, yapılan hiç bir yolun bulvar tanımına girmediğini kaydetti. Başkan Yenigün'ün göreve geldiklerinde yüzde 60 olan kanalizasyon eksikliğini yüzde 10'lara indirdikleri söylemlerinin de gerçeği yansıtmadığını belirten Yıldız, Van'ın halen yüzde 45'in de kanalizasyon bulunmadığını iddia etti. 

Önceki belediye yönetimi tarafından bağlantısı sağlanan, 11,1 milyon Euro'luk Alman Kalkınma Bankası hibe kredisi konusunda ise Başkan Yenigün ve ekibinin Van'a bir trajedi yaşattığını söyleyen Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Çünkü bu 2 etap halinde ihaleye çıktı. 1. etap arıtma tesisinin ve kısman su şebekesinin rehabilitasyonu ve jeneratör alımını kapsamaktaydı. Ne olduysa bu ihaleyi alan firma işe başlamadan Van'ı terk etti. 2. etap ise Süphan ve Eminpaşa mahallerinin kanalizasyon yapımını içermekteydi. Belediye kendisine ait yükümlülüğü yerine getirmediği için müteahhit işi ikinci defa terk etti" 

DTP'li Belediye Meclis üyelerinin düzenlediği basın toplantısına, DTP Van İl Başkan Vekili Selim Ertaş da katılarak destek verdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?