5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

DTP'ye toplu katılım töreni

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı tarafından partiye katılım nedeniyle bir tören düzenlendi.

Beyaz Saray Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen törene; Avrupa Parlamentosu milletvekili Feleknaz Uca, eski DEP milletvekili Hatip Dicle, DTP Eş Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, Van milletvekili Özdal Üçer, Van Belediye Başkan Adayı Bekir Kaya, Bostaniçi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek ve Brukan Aşireti'nin önde gelenleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Van milletvekili Özdal Üçer, Kürtlerin haklarını savunanları gördüklerinde hoşnut olduklarını belirterek, Brukan Aşireti mensuplarına teşekkür etti.

Brukan Aşireti adına konuşan eski DEP milletvekili Remzi Kartal'ın yeğeni avukat Serdar Kartal ise Brukan aşiretinin gururu ve onuru ile şöhret kazandığını, hiçbir zaman oylarını pazarlık konusu yapmadıklarını ancak her şeyde olduğu gibi Brukanların içinde de bazı çürük elmaların olabileceğini dile getirerek, bu çürük elmaların hiçbir zaman aşiretlerini temsil edemeyeceğini vurguladı.

Eski DEP milletvekili Hatip Dicle de bütün dünyanın Kürtlerin iradesini nasıl kullanacağını göreceğini belirterek, "Dünya, Kürt halkının AK Parti ve diğer devlet destekli partilerden mi, yoksa özgürlüğün-kardeşliğin temsilcisi olan ve sizden gücünü alan DTP'den mi yana tercih koyacağını merak ediyor. Kürt halkı, 22 Temmuz öncesi Kürt sorununu çözebilir diye AK Parti'ye şans verdi. Ama AK Parti, bu şansı kullanmak yerine sınır ötesi tezkeresini çıkardı. Van'a sahip çıkmamız lazım, zenginliklerini çaldırmayan, hizmet eden dürüst bir başkanın olması gerekir. Hatta bu uğurda canını veren birisi lazım. Aşiretler bizim gerçekliğimizdir. Ancak Kürt halkının özgürlük mücadelesi her şeyin üstündedir" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 19:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ender yasin IP: 85.110.52.xxx Tarih : 26.03.2009 19:49:12

Milleti galeyana getirmek isteyen bu zihniyetteki insanlar yüzünden vanımızın adı kirleniyor.Memleketimizi böyle insanların eline bırakmayalım