5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Duble yol çalışmaları start aldı

Van Valisi Özdemir Çakacak, Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi koordinasyonunda bu yıl 84 kilometre duble yol yapmayı planladıklarını belirterek, "Amacımız planladığımız hedefi geçerek 100 kilometre duble yol yapmaktır" dedi.


Van'da trafik kazalarının en fazla yaşandığı Van Hakkari karayolunda başlatılan duble yol çalışmaları start aldı. Ulaştırma Bakanlığı tarafından gönderilen kaynak ile Van Valiliği İl Özel İdaresi koordinasyonunda yürütülen çalışmalara, kurban kesilerek başlandı. Toplam 80 iş makinesi ve 150 civarında personelin görev aldığı yol çalışmaları yerinde inceleyen Vali Özdemir Çakacak, Karayolları tarafından yapılan duble yol çalışmalarının yanı sıra Ulaştırma Bakanlığı'nca gönderilen yaklaşık 17 milyon TL para ile toplam 84 kilometre yol yapacaklarını kaydetti.

Vali Çakacak, bu yıl Gürpınar ilçesi yol ayrımından Güzelsu köyüne kadar olan 30 kilometrelik bölümün altyapı ve sanat yapılarının bitirileceğini vurguladı. Vali Çakacak, "Yol genişletme ve stabilize çalışmalarını ağustos ayı itibarıyla bitirilmesini hedefliyoruz. Eylül ayında ise yolun birici kat asfaltını yapmayı planlıyoruz" dedi.


Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü'nün ise bu yıl 54 kilometre duble yol yapacağını ifade eden Vali Çakacak, "Bu yıl İl Özel İdaresi ile Karayoları Van 11. Bölge Müdürlüğü olarak toplam 84 kilometre duble yol yapacağız. Ancak amacımız bu hedefimizi aşarak 100 kilometre duble yol yapmaktır" şeklinde konuştu.


Hazırladıkları ihale şartnamesinde yolları yapan firmalardan her hangi bir bozulmaya karşı 2 yıllık bir garanti süresi istediklerini de vurgulayan Vali Çakacak, "Geçen yıl yapılan Van-Gürpınar karayolunun Kurubaş mevkiindeki yolda yer yer bozulmalar var. İhale şartnamesi çerçevesinde müteahhit firma ile görüşerek bozulan yerleri kazıp, yeniden yapılmasını istedik. Onlar da önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacaklar" ifadelerine yer verdi.


Yol çalışmasını sürdüren personellerle de görüşen Vali Çakacak, yapılan bu hizmetleri gece gündüz demeden yürütün gerçek kahramanların işçiler olduğunu söyledi. Bir süre çalışmaları da izleyen Vali Çakacak, daha sonra beraberinde bulunan Vali Yardımcısı Ali İpek, Gürpınar Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, Karayolları 11. Van Bölge Müdürü Metin Görmen, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İzzet Polat ile birlikte Gürpınar ilçesine gitmek üzere ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 18:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?