6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Dünya Bankası heyeti Van'da

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorking, Van'da uyguladıkları eğitim ve sosyal riski azaltmaya yönelik projelerin başka ülkelere ihraç edileceğini söyledi.
Dünya Bankası ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın Van'da ortaklaşa yürüttükleri 'Eğitim ve Sosyal Riskin Hafifletilmesi' projeleri, Dünya Bankası yetkilileri ile 7 yabancı ülke temsilcisi tarafından incelenecek. Bu amaçla Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorking, Dünya Bankası görevlileri Robin Horn, Jons Innes, Ferda Şahmanlı ve Milli Eğitim Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Salih Çelik Van'a geldi. Heyet, Van Valisi Hikmet Tan'ı makamında ziyaret etti. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Vorking, Yatılı İlköğretim Bölge Okullarını (YİBO) ve Taşımalı Eğitim projelerini, Japonya, Endonezya, Kenya, Meksika, Pakistan, Hindistan ve Mısır temsilcilerine yerinde göstermek amacıyla Van'a geldiklerini söyledi. Van'da projelerin başarıyla yürütüldüğünü, bu nedenle 7 ülke temsilcileri ile buraya geldiklerini vurgulayan Vorking, "Dünya Bankası sosyal ve eğitimsel alanlarda uyguladığı projelerde Van bölgesinde çok aktif. Özellikle kız çocuklarının eğitime kazandırılması bizim için büyük önem taşıyor. Van'da ki YİBO'lar ile taşımalı eğitim projelerini yabancı ülke temsilcilerine göstererek, projemizi diğer ülkelere ihraç edeceğiz" dedi.
Van Valisi Hikmet Tan ise 1 yıl önce UNICEF ile "Haydi Kızlar Okula" Kampanyası başlattıklarını, bu süre içinde 10 bin kız çocuğunu okula kazandırdıklarını belirtti. Tan, "Haydi Kızlar Okula" kampanyasının IMF'nin ve Dünya Bankası'nın bir dayatması değil, ulusal politikaları olduğunu söyledi. Tan, "Bölgemizde süregelen terör nedeniyle kız çocukları okula gönderilmedi. Son yıllarda terörün bitmesiyle bölgemizde huzur ortamı sağlandı. Taşımalı Eğitim projesi ise dağınık yerlerde yaşayan çocuklarımızı evlerinden alarak Yatılı ilköğretim Bölge Okulları'na götürüyoruz. Dünya Bankası tarafından bölgemiz pilot bölge seçilmesi bizim için büyük bir şanstır" dedi.
Dünya Bankası Türkiye Direktörü Vorking ile beraberindekilerin, yarın Erciş İlçesi'ndeki Yatılı Bölge İlköğretim okullarını ve Taşımalı Eğitimi yerinde incelemeye gidecekleri belirtildi.
VAN - İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 23:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?