2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Dünya bankasından belediyeye ziyaret

Dünya Bankası'ndan bir heyet Van Belediye Başkanlığı'na gelerek Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım ile görüştü.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrıch Zachau ile Baş Ekonomist Mark Thomas'ın da aralarında bulunduğu heyet, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım'dan Van ile ilgili bilgiler aldılar. Belediyenin mevcut imkanlarıyla bir çok sorunu çözdüğünü dile getiren Çalım, özellikle altyapı ve yeşillendirme konusunda büyük hamleler gerçekleştirdiklerini anlattı. Belediyenin sosyal, kültürel alanlarda da başarılı bir grafik çizdiğini ifade eden Çalım "Kadınlar için yeni projeler ürettik. Seramik ve kilim atölyeleri kurduk. Kendi el emekleri ile girişimci ruhu kazanan kadınlar ile ilgili belediye aile danışmanlım merkezi, kadınlar lokali gibi imkanlar da sunduk. Bu çalışmalarla kadınların topluma kazandırılması sağlanmıştır. Belediyenin her alanda çalışmaları mevcuttur. Biz yeni yapacağımız projelerle Dünya Bankası'ndan da destek almak istiyoruz" dedi.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrıch Zachau ise, bölgeyi yakından tanımak için geldiklerini ve yetkili kurum ve kuruluşlardan bilgiler alacaklarını söyledi. Zachau, belediyenin çalışmalarından memnuniyet duyduğunu ve belediyenin özellikle kadınlara yönelik sosyal ve kültürel çalışmalarını çok önemsediklerini açıkladı.

Zachau, Dünya Bankası'nın birçok belediye ve diğer kurumlarını projelerine destek verdiğini, bunu da Hazine ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) garantisinde sağladıklarını açıklayarak, "Amacımız refah düzeyi yüksek bir toplumdur. Yapılacak yeni önerilerle başlatacağınız projelerinizin onaylanması halinde destek vermeye hazırız. Belediyelerin bilhassa sosyal kültürel projeleri önemlidir. Bunların kararlılıkla yürütülmesi önemlidir" şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, heyet üyelerine üzerinde Akdamar Adası resimlerinin bulunduğu seramik tabaklar ile Van'ı tanıtan kitaplar hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 19:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?