2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Dünya kardeşleri buluşuyor

Vangölü Folklor ve Turizm Spor Derneği (Folkder) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği'nce (AB) finanse edilen 'Dünya Kardeşleri Yetenekleri İle Buluşuyor' adlı proje kapsamında Down Sendromlu çocuklara eğitim verildiği bildirildi.

Özen İş Hanı'nda bulunan dernek binasında konu ile ilgili İHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Folkder Başkan Yardımcısı Şengül Dağtekin, Down Sendromlu çocuklara bir takım eğitimler verdiklerini söyledi.

Dağtekin, çocuklara resim, folklor ve müzik gibi aktivitelerde bulunmalarını sağladıklarını belirterek, "85 bin Euro'luk olan projemiz kapsamında birçok zihinsel engelli çocuğumuza ulaştık. Down Sendromlu ve yaşları 13-16 arasında olan bu 15 çocuğumuz resim, müzik, dans, spor ve mesleki becerini geliştirecek dersler alırken, el sanatları üretmeyi ve kafe işletmeyi öğreniyor. Uygulamalı olarak eğitim alan bu çocuklarımız hoş vakit geçirdikleri gibi kendilerine olan güvenleri artıyor. Bir yıl sürecek olan projemiz kapsamında birçok çocuğa ulaşmayı ve onların bu tür etkinliklerde yer almalarını hedefliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 13:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?