3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Dur ihtarına uymadılar

Van'da 'dur' ikazına uymayarak kaçan minibüs ve öncülük ettiği ileri sürülen otomobil, polis ekiplerini alarma geçirdi. Polis ve araçlar arasında yaşanan kovalamaca, otomobil sürücüsünün sırtından vurulmasıyla son buldu.


Edinilen bilgiye göre, sabah saat 05.10 sıralarında Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı görevli ekipler, Şerefiye Mahallesi'nde devriye görevi yaparken şüphelendikleri 65 HA 367 plakalı minibüse 'dur' ihtarında bulundu. Polisin ihtarına uymayarak kaçan minibüs, ekipleri harekete geçirdi. Polis ekiplerinin minibüsü takibe aldıkları sırada N.Ö. isimli şahsın yönetimindeki 65 NA 759 plakalı otomobil, ekip aracının önüne geçerek minibüsün kaçmasını sağladı. Ekip otosunun önünde duran ve sonra hızla uzaklaşan otomobil ile minibüs, Bostaniçi beldesine doğru ilerlemeye başladı.

Polis ekipleri minibüse yaklaşınca otomobilin tekrar aracın önüne geçmesi takibin hızını kesti. Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, otomobil ile minibüs sürücüsünü yakalamak için çalışma başlattı. Kovalamacada Karpuzalan köyü istikametine seyir halindeki otomobilin ani dönüş yaparak polis otosuna çarpması sonucu maddi hasarlı kaza meydana geldi. Devam eden kovalamacada otomobil sürücüsünün durması için polis ekipleri tarafından ateş açıldı.

Açılan ateşte otomobilin bagajından girip koltuğu delen kurşun, sürücünün sırtına isabet etti. Yaralanan N.Ö. bölgeye çağırılan 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ameliyata alınan sürücünün sağlık durumun iyi olduğu, kargaşadan dolayı kaçan minibüsün yakalanması için ise çalışma başlatıldığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 14:36:46
Güncelleme :26 Ağustos 2008 Salı 14:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?