3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Düşünmek Yüzleşmektir!

Van Kadın Derneği (VAKAD) tarafından 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü' nedeniyle kamu kurum ve kuruluş amirlerine 'Düşünmek Yüzleşmektir' adı altında mektuplar gönderildi.

PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan kadınlar adına bir basın açıklaması yapan VAKAD üyesi Müjgan Güneri, dünyanın her yerinde kadınların çeşitli şekillerde şiddete maruz kaldığını belirtti.

Yapılan bir araştırma sonucu ülkede her 3 kadından 1'inin şiddete maruz kaldığının tespit edildiğini belirten Güneri, daha sonra çeşitli illerde 'namus' adı altında işlenen cinayetler hakkında bilgiler verdi.

Kamu kurum ve kuruluş amirlerine 'Düşünmek Yüzleşmektir' adı altında mektuplar göndereceklerini ifade eden Güneri "Biz bu mektupla sizden en azından bir gün için neden kadınların okula gidemediğini, iş piyasasına erkekler kadar katılamadığını, karar verici mekanizmalarda bulunmadıklarını, tecavüzcüleriyle evlenmek zorunda kaldıklarını düşünmenizi istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, daha sonra PTT Başmüdürlüğü'ne girerek, başta Van Valisi Özdemir Çakacak olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının amirlerine mektuplar gönderdiler.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:29:11
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 17:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?