5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Ebelerin sorunlarına çözüm aranıyor

Türk Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Suat Sayıcı, ebelerin zor şartlar altında görevlerini yürüttüğünü belirterek bu konuda gerekli iyileştirmelerin yapılması gerektiğini söyledi.


Konuyla ilgili olarak sendika bürosunda bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Suat Sayıcı, ebelerin devletinin verdiği görevle millet için köylerde ve mezralarda can güvenliğinden yoksun, sosyal imkanlardan mahrum ve çok zor çalışma koşullarında, gece gündüz demeden hizmet verdiğini dile getirdi. Ebelerin verdiği hizmetin karşılığını hiçbir şekilde alamadığını belirten Sayıcı, Avrupa'da çalışan bir ebenin Türkiye'dekinden 7 kat daha fazla maaş aldığını söyledi. Ebelerin farklı istihdam şekilleri ile mağdur edildiğini anlatan Sayıcı "Hapishanelerde üst arama ile görevlendirilmekten bazı kurumlarda farklı görevlerde çalıştırmaya kadar ebelerimiz birçok yanlış uygulamaya maruz kalmaktadırlar. Özellikle 1'inci basamak sağlık kuruluşlarında yaşanılan şiddet olaylarında en çok etkilenen personellerin başında ebelerimiz gelmektedir. Çalıştıkları yerlerdeki fiziki ve tıbbi malzeme yetersizliği de ayrı bir sorundur. Tüm bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı'nda yaklaşık 45 bin ebe arkadaşımız sorunlarının çözümü için beklemektedir. Unutulmamalıdır ki ebelerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesinin katkısı ülkemizin geleceğinedir. Yapılacak her iyileştirme ile ülkemizin sağlık göstergelerini daha yukarılara çıkaracaktır. Anne ve bebek ölümlerinde azalma olacaktır.

Tahammül sınırlarını zorlayan sorunlara karşı artık idareciler kayıtsız kalmaktan vazgeçmelidirler. Yöneticiliğin çalışanın sorunları ile dertlenip, çözüm bulmak gibi bir vazifesinin de olduğunu hatırlamalıdırlar. Yeni düzenlemelerle, ebelerimizin çalışma koşulları ve almış oldukları ücretler acilen iyileştirilmelidir" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 13:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?