5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Ebeveynlere uyarı

Medical Park Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Etem Afşin, ebeveynlere uyarılarda bulunarak, çocukların sağılığı açısından özellikle yaz aylarında hijyene çok daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirtti.


İHA Muhabirine açıklamalarda bulunan Dr. İbrahim Etem Afşin, yaz aylarıyla birlikte çocuklarda görülen bazı hastalıkların arttığını belirtti. Bunların başında ishal, yüksek ateş ve alerjik hastalıkların geldiğini anlatan Dr. Afşin, ebeveynlere çeşitli uyarılarda bulundu. Yaz aylarıyla birlikte sokakta satılan açık yiyeceklerin arttığını anlatan Dr. Afşin, kesinlikle bunların çocuklara yedirilmemesi gerektiğini dile getirdi. İçilen suların kontrol edilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Afşin, "İshal ve bir çok hastalık içme suyundan kaynaklanır. Bu nedenle çocuklara içirdiğimiz suya büyük önem göstermeliyiz" dedi.


Çocukların yaz aylarında çevre ile daha fazla temas halinde olduğunu ve bu nedenle hijyene daha fazla önem gösterilmesi gerektiğini dile getiren Dr. İbrahim Etem Afşin, "Çocuklarımız yaz aylarında sürekli dışarıda olurlar. Onların ne yiyip ne içtiğine çok dikkat etmeliyiz. Dışarıdan alınan yiyecekleri kontrol etmeden kendilerine yedirmemeliyiz. Çocuklarımız hastalanırsa şayet en yakın sağlık kurumuna götürmeliyiz. Özellikle yüksek ateş, ishal gibi vakalarda çocuklar bekletilmeden hastaneye getirilmelidir.

Çocuklar çok daha hassas bir bünyeye sahip olduğu için evde tedaviye kalkışılmamalıdır. Evde uygulanacak yanlış bir tedavi verilecek yanlış bir ilaç, bizim müdahalemizi ve koyacağımız tanıyı geciktirebilir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 11:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?