5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Eczacılardan kimsesizlere yardım

38. Bölge Van Eczacı Odası Başkanlığı, kimsesiz çocuklara oyuncak ve malzeme yardımında bulundu.
Odanın Sağlık Komisyonu üyeleri tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan oyuncak ile eğitim araç ve gereçler, Komisyon Başkanı Ayşegül Kadriye Saracoğlu ve beraberinde bulunan bazı üyeler tarafından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtta kalan 6-12 yaş grubu çocuklara dağıtıldı.

Düzenledikleri kampanyanın işin bir başlangıcı olduğunu kaydeden Saraçoğlu, amaçları belli bir eğitim düzeyine ulaşmış ve maddi imkanları iyi olan insanlarla çocukları bir araya getirmek olduğunu belirtti. Tümü Van'da faaliyet gösteren eczacıların vermiş olduğu desteklerle alınan oyuncak ve eğitim araç ve gereçlerinin çocuklara dağıttıklarını kaydeden Saraçoğlu, önümüzdeki günlerde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan kız yetiştirme yurdunda kalanlara da aynı desteği vereceklerini ifade etti.

Saraçoğlu, "Bu işin bir başlangıcıydı. Bundan sonra köylere giderek buradaki dezavantajlı insanlarımızla eczacılarımızı buluşturacağız. Gideceğimiz her köydeki kadınlara uzmanlarca doğum kontrol ve aile sağlığı hakkında bilgiler vereceğiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 17:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?