5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Eczacıların SGK tepkisi

VAN'DAKİ ECZACILARIN SGK TEPKİSİ

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bir günlük kepenk kapama eylemine katılan eczanelerin sözleşmelerini feshetmesi Van'da da tepkiyle karşılandı.

SGK'nın uygulamasına tepki gösteren 38. Bölge Van Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kececioğlu, bunun tek taraflı alınan bir karar olduğunu belirtti. Kececioğlu, "Bu cezalandırma 24 bin eczacıyadır. SGK çektiği ihtarnameyle Türkiye'deki 24 bin eczane ile anlaşmasını tek taraflı olarak fes etmiştir. Biz anlaşmamız gereği 16 Ocak 2009'a kadar hastalarımızın ilaçlarını karşılayacağız. 16 Ocak'tan sonrada Türkiye de bir kaos oluşacaktır. 16 Ocak'tan sonrada yine hastalara ücretli olarak ilaç vermeye devam edeceğiz. Fakat hasta ve hasta yakınları kestiğimiz faturaları SGK'ya kendi gidip tahsil edecektir" dedi.

Eczacılar ise, hastaların yine 16 Ocak'a kadar ilaçlarını rutin bir şekilde almaya devam edeceklerini belirterek, kararı eleştirdi. Vatandaş ve eczacıların zor durumda bırakılmaması gerektiğini belirten eczacılar, "16 Ocak'tan sonra sözleşme imzalanmazsa vatandaş bundan sonra ilacını kendi parasıyla alacak. Parasını da SGK kendi tahsil edecek. Umarım vatandaşın mahrum edilmemesi için iki taraf arasında sözleşme imzalanır" dedi.

Van'daki birçok kişi ise, olaydan halen haberdar olmadıklarını belirtirken, bazıları da bu sıkıntının bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

VAN'DAKİ ECZACILARIN SGK TEPKİSİ
VAN'DAKİ ECZACILARIN SGK TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 17:47:00
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 19:42:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?