3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

'Edi Bese' sloganı yasaklandı

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi, İl Emniyet Müdürlüğü'nün başvurusu üzerine Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) son aylarda düzenlediği miting ve eylemler kullandığı 'Edi Bese' (Yeter artık) sözcüğünün PKK terör örgütünün sivil başkaldırı çağrısı olduğu gerekçesiyle yasakladı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü'nün konuyla ilgili talebini değerlendiren Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi Hakimi Mustafa Başer, şikayeti yerinde görerek 'Edi Bese' kelimesinin PKK terör örgütünün sivil başkaldırı çağrısı olarak kabul etti.

Mahkemenin bu kelimenin yazılı bulunduğu el ilanlarının yasaklanmasına ve toplanmasına karar vermesi nedeniyle DTP'nin Türkiye'nin herhangi bir yerinde yapacağı miting ve basın açıklamalarında 'Edi Bese' kelimesinin yazılı olduğu el ilanı, döviz ve pankartları taşıyamayacak. Ayrıca mahkemenin bu kararının bütün il emniyet müdürlüklerine faksla bildirildiği ifade edildi.

Van Cumhuriyet Başsacısı Yahya Akçadırcı, kararın el ilanlarının dağıtılmasının önlenmesi ve dağıtılanların ise toplatılması ile ilgili olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 14:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Efonunoğlu IP: 85.98.124.xxx Tarih : 9.03.2008 00:03:07

Bence slogan güzel.Evet yeter artık bu vatan hainlerine gösterilen hoşgörüye.AKP hükümeti AB talimatlarıyla vatan hainlerini adeta baş tacı yaptı,PKK'nın temsilcilerini meclise taşıdı.Hain leşleri devletin resmi ambulaslarıyla taşındı.Binlerce şehit verildi.Ve daha sayamayacağım onlarca başkaldırı,ihanet.Evet Yeter Artık.YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE