5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Edremit polisinden öğrencilere forma

Van'ın Edremit ilçesinde çoğunluğunu göçer ailelerin oluşturduğu Hilmi Irak İlköğretim Okulu futbol takımına polislerden forma yardımı yapıldı.

Edremit İlçe Emniyet Amirliği tarafından Hilmi Irak İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle futbol takımına forma ve futbol topu hediye edildi. Törene İlçe Emniyet Amiri Zafer Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Macit Mumcuoğlu, Şube Müdürü Ahmet Alkan, görevli polis memurları katıldı.

Törende konuşan Hilmi Irak İlköğretim Okulu Müdürü Beşir Çalışkan, çocukların sadece sınıflara, kitaplara ve sınavlara hapsederek eğitimlerini tamamlamanın mümkün olamayacağını belirtti. Çalışkan, eğitimin mutlaka sosyal sportif ve kültürel faaliyetlerle desteklenmesi gereği üzerinde durarak, bu tür faaliyetlerin okullar için olmazsa olmazlarından biri olduğunu söyledi. Hilmi Irak İlköğretim Okulu olarak bunun farkında olduklarını, bu nedenle 2000 yılından bu yana il genelinde yapılan ilköğretim okulları arası faaliyetlere katılarak halk oyunları ve futbolda öne çıktıklarını söyleyen Beşir Çalışkan "Bu iki ekibin her yıl ilde derece alması okulda ve ilçede sevinç ve gururla karşılanmıştır. Bu yıl da futbol ekibi güçlü takımları geride bırakarak grup birincisi oldu. Önümüzdeki günlerde de final grubu maçlarına çıkacak takımımızdan buradan da başarılı sonuçlar bekliyoruz. Okul futbol takımına yardımda bulunan İlçe Emniyet Amirliği'ne teşekkür ediyoruz. Bu destek bizlere büyük moral olmuştur" dedi.

İlçe Emniyet Amiri Zafer Topkaya ise böylesi başarılı bir okula ve ekibe destek verdikleri için çok mutlu olduklarını belirterek "İmkanlar ölçüsünde bundan sonra da maddi ve manevi desteğimiz devam edecektir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Macit Mumcuoğlu da eğitimde sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerin önemli olduğunu anlatarak Hilmi Irak İlköğretim Okulu'nun başarılarının devam etmesi dileğinde bulundu. Mumcuoğlu, İlçe Emniyet Amirliği'nin spor malzemesi desteğinin örnek bir davranış olduğunu bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ettiğini de ifade etti.
Tören futbol takımına forma dağıtımıyla sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 16:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?