5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Edremit SYDV eğitime destek

Van'ın Edremit İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından okul öncesi eğitim kurumlarına eğitim materyali ve malzeme yardımında bulunuldu.

İlçe Öğretmenevi'nde düzenlenen yardım dağıtım törenine Edremit Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Macit Mumcuoğlu, okul müdürleri ve ana sınıfı öğretmenleri katıldı. Törende konuşan Kaymakam Mehmet Nuri Başaran, eğitim yardımlarını tüm öğrencilere ulaştırmaya çalıştıklarını belirterek "Bu yardımları yaparken eğitimde kaliteyi artırmayı her zaman göz önünde bulunduruyoruz. Eğitim yardımlarını gerçek hedefine ulaştırmak için ayni yardımlara büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda eğitim dönemi başında tüm öğrencileri kapsayacak şekilde kırtasiye yardımında bulunduk. Şimdi de okul öncesi eğitimin istifadesine sunmak üzere 37 ana sınıfımıza eğitim materyali seti aldık. Oldukça zengin içeriğe sahip bu set içerisinde çocukların zihinsel gelişimlerini sağlayıcı, bilgi ve becerilerini artırıcı eğitim araçları bulunmaktadır" dedi.

Edremit Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, 2005 yılında ilçedeki okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranı yüzde 34 iken, bu oranın 2008 de yüzde 87,3'e yükseldiğini de belirterek "2009 yılı hedefimiz çağ nüfusunun tamamını okullaştırmaktır. Bu oranlarımızla gelişmiş batı illerimizle yarışmaktayız. Amacımız okul öncesi eğitimde yüzde 100 okullaşma ile Türkiye genelinde lider olmaktır. Okul öncesi eğitimde başarıdan dolayı gönüllü ve fedakar eğitimcileri gönülden kutluyorum" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 15:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?