2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Edremit'in ilk kasabı

Edremit ilçesinde ilk kasap dükkanı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yusuf Coşkun ve Mahir Bulut isimli esnaflar tarafından hizmete sokulan kasap dükkanının açılış törenine, İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, Edremit Belediye Başkanı Vural Ayvaz, Kasaplar Odası Başkanı Abidin Kasapoğlu, bazı kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kaymakam Mehmet Nuri Başaran, yeni iş yeri açan vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 15 bin 500 YTL kredi desteği sağlandığını söyledi. Vatandaşın istihdamı için hazırlanan projeleri gerçekleştiren vakıf çalışanlarına teşekkür eden Başaran "Bu yıl 11 gelir getirici projemiz kabul edildi. Toplam 29 esnafımızın bulunduğu ilçemizde 11 esnafımızın değişik dallarda SYDV tarafından hazırlanan proje ile gelir getirici iş kurmaları bizleri mutlu etmektedir dedi.

Van Kasaplar Odası Başkanı Abidin Kasapoğlu ise konuşmasında bölgede bir ilki yaşadıklarını söyledi. Kasapoğlu "Edremit Kaymakamlığı'mız, hazırlanan proje ile bir oda üyesini istihdama kavuşturmuştur. Bundan dolayı Edremit Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran'a teşekür ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:49:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?