5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Edremit'te fidan dikimi

Van Genç İşadamları Derneği (VAGİAD) tarafından sağlanan 500 adet fidan Edremit ilçesi Erdemkent Mahallesi'nde düzenlenen bir törenle dikildi.

Piknik havasında düzenlenen fidan dikim törenine VANGİAD Yönetim Kurul Başkanı Kadri Salaz, Erdemkent mahallesi 6'ncı Ada Yönetim Kurul Başkanı Celal Polat, kurul üyeleri Kasım Yavuzer, Semra Çetin, Bayram Kaplan, Namık Akgül, Şabettin Akkuş ve Ferhat Sönmez ile ada sakinleri ve apartman görevlileri katıldı. Törende bir konuşma yapan VAGİAD Yönetim Kurul Başkanı Salaz, Erdemkent Mahallesi'nin yeni kurulan bir yerleşim birimi olduğu için yeteri yeşil alanı bulunmadığını belirtti. Salaz, "Bu amaçla ada yönetiminde gelen teklif üzerine 500 adet dışbudak ve akasya fidanını tahsis ettik. Bu fidanlara iyi bakılması durumunda gelecek yıllarda bunu artırabiliriz" dedi.

İnsanlara beşikten mezara kadar lazım olan malzemelerinden bir tanesinin de ağaç olduğunu kaydeden Salaz, "İnsanoğlu öldüğü zaman son olarak ağaçtan yapılan tabut içinde mezara götürülüyor. Bunun için ağaç ve yeşile önem vermemiz lazım. Biz VAGİAD olarak bu tür kampanyalara imkanlarımız çerçevesinde destek vermeye çalışıyoruz. Bu tür çalışmaların herkese ve kuruma örnek teşkil edeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Gün boyu devam eden fidan dikim şenliğine katılanlara bina yöneticilerinin evlerinde yaptırdığı kek ve pastalarında dağıtıldı, semaverlerde kaynatılan çaydan ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 13:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?