5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Edremit'te yemek yarışması yapıldı

Van'ın Edremit İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü bünyesinde açılan Aile Çocuk Eğitim Programı (AÇEP) ile Benim Ailem Programı kapsamında eğitim gören bayanların katıldığı 'Marifetli Eller Yemek Yarışması' düzenlendi.

Edremit İlçesi'nde bulunan Erdem Kent İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen yarışmaya bayanlar büyük ilgi gösterirken, etkinliği Edremit Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Macit Mumcuoğlu, şube müdürü Ahmet Alkan, İlçe Öğretmenevi Müdürü Tuncer Coşkun, HEM Müdür Vekili Mahir Demir, Erdem Kent İlköğretim Okulu Müdürü Osman Erdemir, öğretmenler ve kursiyerlerin yanı sıra bir çok bayan izledi. 18 aile, hazırladığı ayran aşı, içli köfte, sarma ve perde pilav yemekleri ile hünerlerini sergilerken, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Alkan'ın başkanlığındaki jüri yapılan oylamalarda dereceye girenleri belirledi.

Yarışma sonunda Elif Bilgin birinci, Figen Aygün ikinci ve Necla Aydın üçüncü olurken, Arzu Altunay ile Filiz Yağlıtürk ise dördüncü oldular. Dereceye giren yarışmacılara Edremit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) birinciye tam altın, ikinciye yarım ve üçüncüye çeyrek altın verilirken, diğer yarışmacılara ise yemek kitabı hediye edildi.

Bayanlara ödüllerini veren Edremit Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran, yarışmacıları katılımlarından dolayı tebrik etti. Göstermiş oldukları öz güvenlerinden dolayı burayı renklendirdiklerini ifade eden Kaymakam Başaran, güzel bir yarışmada yöresel yemekleri tanıttıklarını belirtti. Ev hanımlığının zor bir iş olduğunu anlatan Kaymakam Başaran, katkılardan dolayı bayanlara teşekkür etti.
Ödül töreninin ardından etkinlik, bayanların düzenledikleri şiir, skeç ve şarkıların söylenmesi ile sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 19:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?