5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Edremit'te yıl sonu sergisi

Van'ın Edremit İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kursiyerler tarafından yapılan el sanatı ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisi düzenledi.


Edremit Belediyesi düğün salonunda düzenlenen serginin açılış törenine, İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran,Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri Erdal Tur ve Bekir Karaköse, Edremit Belediye Başkanı Abdülkerim Sayan, Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, Ünseli Belediye Başkanı İshak Polat, kamu kurum amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Kaymakam Mehmet Nuri Başaran, halk eğitimlerin yaygın eğitimin önemli bir parçasını oluşturduğunu, bu merkezlerde insanları bilgi ve teknoloji çağımızda eğitip öğreterek iş sahibi yapmaya gayret gösterildiğine değindi. Kaymakam Başaran, "İlçemizde 6 yılda 796 vatandaşımız okuma-yazma öğrenirken bu oranın iki katına yakını olan bin 276 vatandaşımız başlatmış olduğumuz "Ana-kız Okuldayız" kampanyası çerçevesinde okuma yazma öğrendi. Bu başarıyı, özverili çalışan Halk Eğitim Müdürlüğü'müzün kurs hocalarına, öğretmen ve imamların kapı kapı dolaşmalarına borçluyuz.


Ayrıca ilçemizde bu yıl 152 kurs merkezi açılarak 2 bin 218 kursiyerimiz eğitim gördü. Kurslarımızın açılışlarında imkansızlıklara rağmen başarı sağlayan öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum dedi.
Tören, kurs hocalarından Zühre Eyaz'ın gözetiminde hazırlanan şiir, skeç, mani ve gösterilerle son buldu.


Gösterilerden sonra serginin açılışını İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Başaran ve Bakanlık Müfettişi Erdal Tur yaptılar. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği sergi büyük beğeni topladı.
 

İha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?