2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Egeli misafirler valiyi ziyaret etti

Ege Bölgesi Van Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin organize ettiği "Van'da misafirimiz olmak ister misiniz?" gezi programına katılan misafirler, Van Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret ettiler.

Dernek Başkanı Gürbüz Recep Öztunç'un başkanlığında Van'a gelen 64 kişi, kentin tarihi, turistik ve ören yerlerini gezdi. Gittikleri her yerde büyük ilgi gösterilen misafirler son olarak Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Çoğunluğu bayanların oluşturduğu misafir grubunu makamında kabul eden Vali Çakacak, İzmirlileri Van'da görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Van'ın ekonomik ve sosyal gelişmelerini, turizm alanında yapılan çalışmaları anlatan Vali Çakacak "Buraya ilk defa gelenler bizlere "Biz daha önce niye gelmedik?. Bütün dünyayı gezdik ülkemizde bu kadar güzel yerler var, ama gelmekte gecikmişiz" diyorlar. Bir de kamuoyunda bölgemizle ilgili "Doğu illeri çok geri kalmış, güvenliğin olmadığı yerler" diye düşünülebilir. Aslında bunlar tamamen asılsız. Sizler de gezip gördünüz. Gecenin bir vakti bayan tek başına çıkıp ta Cumhuriyet Caddesi'nde rahatlıkla gezebilir. Kapkaç olayları falan yoktur. Gerçekten Van güvenli bir şehirdir. İnsanlarımızın da Van'ı gezip görmelerini istiyoruz. Biz de açıkçası ilk defa ilimize gelenlerden dolayı memnun oluyoruz. Gelenlerle sürekli konuşuyorum. Van'a gelmeden önceki intibalarını ve geldikten sonraki intibalarını alıyoruz ve çok olumlu olduğunu görüyoruz. Bu da tabi ki bizleri sevindiriyor" dedi.

Dernek Başkanı Gürbüz Recep Öztunç, gezi programları ve kafile ile ilgili kısa bir bilgi verdi. Kendilerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Vali Çakacak'a teşekkür eden Öztunç "Van'a gelen misafirlerimizin yüzde 90'ı Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinden oluşmaktadır. Daha önce de Van'a hiç gelmemişler. Bizim amacımız da Doğu ve Güneydoğulu olmayanları memleketimize getirip, Van'ı ve bölgeyi anlatmaktır. Amacımıza ulaştığımıza inanıyorum. Van'da bulunduğum süre içinde kurumlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından çok iyi ağırlandık. Gezimiz boyunca bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sıcak bir ortamda geçen kabul sonrasında Dernek Başkanı Gürbüz Recep Öztunç, günün anısına Vali Çakacak'a teşekkür plaketi verirken, Çakacak da Van hatırası olarak "Muradiye Şelalesi'nin işlendiği bir tabak plaket verdi. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından kabul programı sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 17:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?