3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Eğitim-Bir-Sen'den açıklama

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Van Şube Sekreteri Naci Dündar, bu yıl toplam 14 milyon 115 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirterek 2008-2009 eğitim öğretim yılının her öğretim yılı tekrarlanan sorunlarla başlamaması gerektiğini söyledi. 

Naci Dündar, Ortaklar İş Merkezi'nde bulunan sendika binasında yeni eğitim ve öğretim yılı ile ilgili basın toplantısı düzenledi. İlköğretim ve orta öğretim okullarında neredeyse birkaç ülkenin nüfusu kadar öğrencinin olduğunu belirten Dündar, "Bu kadar büyük sayılarla ifade edilen bir camianın sorunları da büyüktür. Eğitime ayrılacak kaynak sıkıntısı, derslik yetersizliği, bölgeler arası öğretmen açığındaki farklılıklar, okulların ödenek ve hizmetli ihtiyacı, kalite seviyesinin yükseltilememesi,
eğitimin ezberci ve sınavda soru çözmeye endeksli halde olması temel sıkıntılarımız. Öğretmen açısından, öğretmenlerin özlük hakları, öğretmen açığı, sözleşmeli öğretmenlik gibi birçok sorun geçmişte olduğu gibi bugün de önümüzde duruyor" dedi. 

Yaklaşık 600 bini öğretmen ve 800 bin eğitim çalışanının ders başı yapacağı yeni eğitim öğretim yılında yönetici atamalarında kaos yaşanacağını iddia eden Dündar, "Son yıllarda çıkarılan bütün atama ve yer değiştirme yönetmeliklerinin Danıştay tarafından iptali nedeniyle 30 bin civarında idareci vekaleten görev yapmaktadır. Bu konuda sınav esaslı, liyakata dayalı bir yönetmelik hazırlanarak mağduriyetlerin önüne geçilmelidir" dedi. 

Eğitim-Bir-Sen Van Şube Sekreteri Naci Dündar, 2008-2009 eğitim öğretim yılındaki diğer beklentilerini ise şöyle sıraladı:
"Uzman öğretmen ve başöğretmen sınavları yapılmalıdır. Katsayı adaletsizliğine son verilmelidir. İdarecilerin derse girme zorunluluğu esnetilmelidir. Öğretmenlerin ek derslerindeki aksaklıklar giderilmelidir. Hizmetli ve memurların atama ve yer değiştirme esasları belirlenmelidir. Sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyeti giderilmelidir. Eğitime hazırlık ödeneği en az bir maaş tutarında olmalıdır. Ek ödemeler sonucunda ortaya çıkan mağduriyetler giderilmelidir. Dershaneler ve fırsat eşitsizliği konusu tartışılmalıdır. Okul kantinlerinde gıda ve fiyat denetimi yapılmalıdır."

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 15:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?