5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Eğitim camiasının acı kaybı

EĞİTİM CAMİASININ ACI GÜNÜ

Van Erek Lisesi eski müdürlerinden ve Van Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği (VATAKAD) kurucu üyesi Şerif Gürcan, hayatını kaybetti.

Eski adı Van'da Ermeni Mezalimine Uğramış Mağdurlar Derneği olan ve daha sonra VATAKAD olarak değiştirilen derneğin kurucu ve yönetim kurulu üyesi olan Şerif Gürcan, tedavi gördüğü Ankara'da yakalandığı hastalığa yenik düştü. Erek Lisesi'nin eski müdürlerinden olan ve kentteki bazı okullarda öğretmenlik yapan Gürcan'ın cenazesi, Ferit Melen Havaalanı'ndan dernek üyeleri, milli eğitim camiası, ailesi, yakınları ve sevenleri tarafından alınarak Hacı Hidayet Camii'ne götürüldü. Burada kılanan cenaze namazı sonrasında Akköprü Mezarlığı'nda toprağa verilen Gürcan'ın evli ve iki çocuk babası olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 14:08:02
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 17:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sinan atmaca IP: 88.231.61.xxx Tarih : 13.10.2009 03:10:56

Van yine kıymetli bir evladını kaybetti;değerli dostum şerif gürcan bey hakikaten kelimen tam manasıyla bir beyefendi ve van sevdalısıydı vefatını büyük teessürle öğrendim kendisine ALLAH tan rahmet ailesi ve sevenlerine sabır dilerim ruhun şad olsun şerk hoca.