7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Eğitim destek evinde ilk ders

EĞİTİM DESTEK EVİNDE İLK DERS

Van'ın Bostaniçi Belde Belediyesi ve Eğitim-Sen Van Şube Başkanlığı işbirliğinde oluşturulan Bostaniçi Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde kız çocuklarının büyük katılımıyla ilk ders verilmeye başlandı.

6 öğretmenin ders vereceği eğitim destek evinde, SBS'ye (Seviye Belirleme Sınavı) hazırlanan maddi imkanı yetersiz 7 ve 8. sınıf öğrencileri faydalanacak. 70 öğrencinin eğitim görmeye başladığı eğitim destek evi için yaklaşık 350 öğrencinin başvurduğu ve yapılan düzey belirleme sınavı ile en yüksek puanı alan öğrencilerden 70 kişinin eğitime tabi tutulduğu öğrenildi. 2011 Haziran ayında yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı'na kadar sürecek eğitimler için öğrencilere kitaplar, testler ve deneme sınavı kitapçıklarının tamamı Bostaniçi Belediyesi tarafından karşılanacağı bildirildi.

ÖĞRENCİLERİN ÇOĞUNLUĞU KIZ

Özellikle kız öğrencilerin okula gönderilmediği ve okutulmadığı bölgede, Bostaniçi'nde bu tabu yıkılmış durumda. İki dönemdir kadın belediye başkanları tarafından yönetilen belde de kadına pozitif ayrımcılık anlayışı esas alınıyor. Kadın belediye başkanlarının seçilmesinden sonra adeta bir devrimin gerçekleştiği belde de en büyük avantajı ise okula gönderilmeyen kız çocukları sağladı. Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerle bire bir görüşen belediye yönetimi, onları eğitime kazandırıyor ve okul masraflarını da üstlenerek ailelerine yük olmalarından kurtarıyor. İlk derslerin verildiği eğitim destek evinde eğitim gören öğrencilerin büyük çoğunluğunu kız öğrenciler oluşturuyor. 70 öğrencinin ders gördüğü eğitim destek evinde 51 kız öğrenci kursa girmeyi hak kazanırken, erkeklerin sayısı ise 19'da kaldı.

"AMACIMIZ KALİTELİ BİR EĞİTİM VERMEK"

Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ise, öğrencileri ziyaret ederek başarı temennisinde bulundu. Bir süre öğrencilerle birlikte dersleri dinleyen Ergüneş, projedeki temel amaçlarının maddi imkanı olmayan öğrencilere kaliteli ve ücretsiz eğitim hizmeti sunmak olduğunu belirtti. Ergüneş, "Beldenin eğitimine katkı sunmak amacıyla yaptırılan eğitim destek evindeki 2 ayrı sınıfta toplam 70 öğrenci eğitim görecek. Amacımız çocuklarımıza özel dershanelerde verilen eğitimden daha kaliteli bir eğitim vermektir. Bu doğrultuda dersleri veren öğretmenlerimizin hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağına güvenimiz tamdır. Zaten yılsonunda ne kadar başarılı bir eğitimin verildiğini herkes görecektir. Verilen eğitimle beraber çocuklarımız için kültür ve sanatsal etkinliklerde yapılacaktır" dedi.

EĞİTİM DESTEK EVİNDE İLK DERS
EĞİTİM DESTEK EVİNDE İLK DERS
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 14:22:01
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 14:50:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?