7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Eğitim Destek Evi'nden büyük başarı

VAN BELEDİYESİ EĞİTİM DESTEK EVİ'NDEN ÜNİVERSİTEYE 35 ÖĞRENCİ

Bu yıl ilk kez açılan Van Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde eğitim gören 90 öğrenciden 35'inin çeşitli üniversitelerin farklı bölümlerine yerleştiği açıklandı.

Eğitim Destek Evi Sorumlusu Meral Güngör, bu yıl ilk olmasına rağmen yüzde 35'lik bir başarı oranı yakaladıklarını, bunun önemli bir gelişme olduğunu belirterek "Gelecek yıl bu başarı oranını yüzde 90'ın üzerine çıkaracağız" dedi. Dershaneye gitme durumu olmayan yoksul ailelerin çocuklarına yönelik açılan Van Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde LYS'ye hazırlanan 35 öğrenciden 5'i mühendislik, 7'si çeşitli branş öğretmenlik, 2'si hemşirelik, 15'i Fen-Edebiyat Fakültesi ve 6 öğrencinin ise sağlık meslek ve meslek yüksekokullarına yerleştiğini belirten Güngör, birçok öğrencinin yüksek puan almasına rağmen tercih yapmadığını, 5 öğrencinin ise genel yetenek sınavlarına girdiği için tercih yapmadığını söyledi. Meral Güngör, "Bu sonuçlar belki bizi memnun etmedi ama buraya gelen öğrencilerin birçoğu özne-yüklemi bile bilmiyordu. Bu konuda hocalarımızın gösterdiği özveri ve öğrencilerimizin düzenli çalışması sonucu 35 öğrencimizi üniversiteye yerleştirdik" dedi.

Bu yıl yaşanan sistem değişikliği ile birlikte öğrencilerin sınav için başka illere verilmesinin de çok olumsuz etkileri olduğunu aktaran Güngör, "Özellikle il dışına gönderilen birçok öğrencimiz büyük sıkıntılar yaşadı. Psikolojik olarak rahat olmadıkları için sınavlarını da etkiledi" diye konuştu.

VAN BELEDİYESİ EĞİTİM DESTEK EVİ'NDEN ÜNİVERSİTEYE 35 ÖĞRENCİ
VAN BELEDİYESİ EĞİTİM DESTEK EVİ'NDEN ÜNİVERSİTEYE 35 ÖĞRENCİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 11:14:01
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 15:58:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?