2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Eğitim hastansine yeni laboratuar

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki bölge laboratuarının, artan hasta sayısına bağlı olarak fiziki ve hizmet çeşitliliği açılarından yeniden yapılandırılarak hizmet vermeye başladığı belirtildi.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Özdekin Çıkman, Van, Hakkari, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Muş il ve ilçelerinden gelen hastalara hizmet veren, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi laboratuarların, hastalıkların mikroskobik düzeyde tanılarının konulmasına yardımcı olan öncelikli ve önemli bir birim olduğuna belirtti. Eskiden ihtiyaca cevap vermeyen laboratuarın, şimdi hastanenin ek 3. bölümünde yaklaşık 300 metrekarelik alana sahip olduğunu anlatan Op. Dr. Çıkman "Laboratuarımız,, yeni yerinde ilgili uzman doktorlarımız yönetiminde, 16 personelimizle hizmet vermeye başladı. Laboratuarımızda teknolojik ve bilimsel gelişmeler doğrultusunda acil servis, yatan hastalar ve poliklinik hastalarımızın incelenen kan, idrar ve diğer materyalleri üzerinden hastalık teşhisi ve tanısı konulmaktadır. Günlük 2 bin hasta örneği alınan, 200 çeşit parametre tetkik çalışması yapılan laboratuarımızın biyokimya ve hormone paneli sertifikalandırılmıştır. Akreditasyonu bulunan hastanemizin laboratuarı ilimizdeki bütün sağlık ocakları ve Verem Savaş Dispanseri'ne de hizmet vermektedir. Ayrıca günlük Internal Kalite Kontrol Programları TİT, Rutin Biyokimya ve Hormon panellerinde de kalite kontrolleri rutin olarak uygulanmaktadır" dedi.
Yeni yerinde hizmete vermeye başlayan laboratuarın kalite kontrol, performans kriterlerinde tam puan almakta olduğunu belirten Hastane Başhekimi Op. Dr. Özdekin Çıkman, İstanbul-Ankara-İzmir gibi büyük illerde yapılan bazı tahliller haricindeki bütün tahlillerin burada yapılmakta olduğunu anlattı. Van'da ve bölgede yapılmayan genetik tetkiklerin bölge laboratuarında yapılabilmesi için de çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Dr. Çıkman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yapılamayan tetkikler için hastalarımızın il dışına gitmesine gerek kalmayacaktır. Biyokimya, mikrobiyoloji, hematoloji, parazitoloji ve acil laboratuarı olarak düzenlen bölge laboratuarımızda amacımız; doğru, güvenilir sonuçlar vererek sağlık hizmet sunmaktır. Hasta merkezli sağlık anlayışı ile gerçekleştirdiğimiz, yenilikler, iyileştirmeler devam edecektir. Bu hastalarımıza rahatlık, kolaylık olarak yansıyacaktır. Bölge laboratuarının ilimize ve hastalarımıza hayırlı olmasını; kimsenin hasta olmamasını, hasta olanların da biran önce en iyi sağlık koşullarında şifa bulmasını diliyorum."

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 17:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?