5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Eğitim merkezinin temeli atıldı

Van Davet Vakfı'nın öncülüğünde hayırsever vatandaşların katkısıyla yaptırılacak çok amaçlı eğitim merkezi binasının temeli törenle atıldı.


Bahçıvan Mahallesi'nde düzenlenen temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Soydan Camii İmam Hatibi Zeki Tanrıant, Van Davet Vakfı'nın öncülüğünde yapılacak olan eğitim merkezi ve öğrenci yurdunun temel atma merasimine teşriflerinden dolayı herkese teşekkür ettiğini söyledi. Tanrıant, inşaatın 10 bin metrekare alana sahip olduğu ve yapılacak binanın toplam 7 kattan oluşacağını belirtti.

Tanrıant, "Binamızda, bayan ve erkeklere ait konferans salonları, çocuk kreşleri, misafirhane, annelik eğitim salonu, ders çalışma odası ve çok amaçlı diğer bölümlerden oluşuyor. Günümüzde de imkan nispetinde ciddi bir infak ve sadakayı cariye seferberliğine ihtiyaç vardır.

Unutmayalım ki elimizde hizmetleri böylesi ilim müesseselerine, muhtaçlara, yoksullara ve imkan dahilinde paylaşım yaparak ihsanda bulunursak memnun ve mesrur ettiğimiz gönüller dünyada ruhaniyetimiz, ahirette imdadımız, cennette saadetimiz olur inşallah. O halde asıl marifet gönlü cömert ve sadaka hisleriyle doldurarak bir derya haline getirip Cenab-ı hakkın lütfettiği nimetleri ve dünya ticaretini ahiret zenginliğine dönüştürebilmektir.

Bu bakımdan malın hayırlısı sahibinden önce ahrete gönderilen, canın hayırlısı da Allah rızası istikametinde kullanabilendir. Bu sebeple temelini atacağımız ve müştemilatını sizlere arz edeceğim bu ilim yuvasını maddi ve manevi katkılarınızla destekleyip bölgemize kazandıracağımıza, genç kardeşlerimizin imanlı, ahlaklı ve faziletli yetiştirmeleri konusunda her türlü hizmeti sunacağınıza inanıyorum. Bu çok amaçlı ilim yuvasının Van'ımıza ve memleketimizin güzel insanlarına şimdiden hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından okunan dua, kesilen kurbanla birlikte inşaatın temelinin ilk harcı döküldü.

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 14:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?