3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Eğitim-Sen bölge mitingi

Eğitim Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Türkiye'nin çetelerden ve bu çeteleri kullanarak kendi derin devletini oluşturmak isteyenlerden arındırılması için gerekli toplumsal duyarlılığı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim-Sen Van Şubesi tarafından organize edilen 'Eğitim-Sen Bölge Mitingi' İtfaiye Kavşağı'nda yapıldı. Zaman zaman yasadışı sloganların da atıldığı mitinge, Demokratik Toplum Partisi, (DTP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) ile bazı dernek ve sendikalar da destek verdi. Mitingde katılan DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, yaptığı konuşmada, Van'da 22 Mart günü DTP'nin yapmak istediği Nevruz kutlamalarının ardında çıkan olaylara değinerek sorumlularının görevden alınması istedi.

Kalabalığa hitap eden Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise parasız eğitim, sağlık ve güvenli gelecek taleplerinin takipçisi olduklarını göstermek için toplandıklarını belirtti. Dinçer, "Susurluk, Şemdinli'de ve Yüksekova'da sonuna kadar üzerine gidilmeyen çeteleşme daha da büyümüş ve bugün Ergenekon olarak bir kez daha karşımıza çıkmıştır. Geçmişten günümüze kadar ülke tarihindeki pek çok kritik olayda bu tür oluşumların izine rastlanmış olmasına rağmen bir türlü üzerine gidilmemiş ve gerçek sorumlular yargı önüne çıkarılmamıştır. Tüm emek ve demokrasi güçleri, Türkiye'nin çetelerden ve bu çeteleri kullanarak kendi derin devletini oluşturmak isteyenlerden arındırılması için gerekli toplumsal duyarlılığı göstermeli ve yaşanan gelişmelere seyirci kalınmamalıdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık, sanatçı Burhan Berken'in Kürtçe seslendirdiği şarkı ve türküler eşliğinde halay çekti. Zaman zaman PKK terör örgütünün sözde lideri Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atan grup, sessiz bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 19:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?