6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Eğitimcilere 31 Mart uyarısı!

EĞİTİMCİLERE 31 MART UYARISI

Van Valisi Münir Karaloğlu, ilköğretim 2. ila 8. sınıfları arasında olup okuma yazma bilmeyen 9 bin 700 öğrencinin olduğunu belirterek "Problemi olmayan çocukların tamamının mutlaka 31 Mart 2010 tarihine kadar okuma yazmaya geçirilmesini istiyoruz. İlköğretim müfettişlerimiz de okula gittiği zaman öğretmeni ve okul idarecisini değerlendirirken mutlaka okuma yazma bilmeyen öğrenci sayısını göz önünde bulunduracaktır" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, yeni atanan eğitimcilerle bir araya geldi. Van İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonu'nda okul, halk eğitim merkezleri ve öğretmenevlerine yeni atanan 160 okul müdürü ile bir araya gelen Vali Karaloğlu, ilin eğitim sorunları hakkında uzun uzun bilgi verdi. Eğitimin önemine değinen Vali Karaloğlu, kentin problemlerini çözmek için eğitimin problemlerini çözmek gerektiğini ve ellerinde de eğitimcilerden başka bir materyallerinin olmadığını söyledi. Okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Vali Karaloğlu, 60-72 ay arasındaki çocukların eğitiminde yüzde 54'lük bir başarı sağladıklarını kaydederek, "Kendimize bu yıl için koyduğumuz hedef yüzde 50 idi. Ama biz hedefimizi geçtik. 2010-2011 eğitim öğretim yılındaki hedefimiz ise yüzde 100 olmalıdır. Bunun için bütün okul müdürlerimizi haziran dönemi gelmeden 2010-2011 yılı planlarını hazırlamalıdırlar. Yoksak eylül ayında plan hazırlamaya başladıklarında bir eğitim öğretim dönemi boşa geçmiş olurlar" dedi.

Seviye Belirleme Sınavı için öğrencilere gereken tüm kaynak ve imkanları sunduklarını kaydeden Vali Karaloğlu, ilin valisi olarak üzerine düşeni yaptığına inandığına ve artık sıra öğretmenlere geldiğini belirtti. Kursları, sadece kurs açmak için yapmamaları gerektiğini de savunan Vali Karaloğlu, açılan kurslarda başarı elde etmek zorunda olduklarını söyledi.

VELİLERİ DE EĞİTİMİN PARÇASI HALİNE GETİRMEK ZORUNDAYIZ

Başlattıkları 'Kardeş Okul-Kurum' projesinde büyük başarılar elde ettiklerini anlatan Vali Karaloğlu, "Bu projeyi başlatırken hedefimiz kurumlarımızı eğitimin bir parçası haline getirmekti. Bunu büyük ölçüde başardık. Şimdi ise aileleri eğitimin bir paçası haline getirmemiz lazım. Bunun için okul rehber öğretmenleri ile sınıf öğretmenleri yılda bir kez olsa dahi mutlaka öğrencisinin evini ziyaret etmesi istiyoruz. Öğrencisinin hangi şartlarda ders çalıştığını görmesini istiyoruz. Bunu yapmak zor değildir. Bir sınıf öğretmeni yılda 30 kişilik sınıftaki tüm öğrencisinin evini çok rahat bir şekilde ziyaret edebilir" şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ 2011 YILINDA OKUMA YAZMA BİLMEYEN TEK BİR YETİŞKİNİN KALMAMASIDIR

Önem verdikleri bir diğer konunun ise 'Ana-kız Okuldayız' kampanyası olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin büyük bir bölümünün şehir merkezinde yaşadığını kaydetti. İl genelinden okuma yazma bilmeyen 140 bin civarında kişinin olduğunu ve bunlardan 55 bininin şehir merkezinde yaşadığını vurgulayan Vali Karaloğlu, "Aslında okuma yazma bilmeyenlerin büyük bir bölümünün şehir merkezinde olması işimizi kolaylaştırıyor. Çünkü köy köy gezme gibi bir derdimiz olmayacak. Bu okuma yazma bilmeyen 140 bin vatandaşımızdan 40 bini artık yaşlanmış okuma yazma öğrenmeye ihtiyacı olmayan insanlar olabilir. Ama halen 100 bin civarında okuma yazma öğretmemiz gereken insanımız var. Kampanyanın başladığı günden itibaren 29 bin kişiye belgesini verdik. 22 bin kişinin eğitimi halen devam ediyor. Bir sonraki dönemde de en az bunlar kadar insana ulaşmayı hedefliyoruz. Yani 2011 yılında okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaşımızı bırakmamamız lazım" ifadelerini kullandı.

9 BİN 700 KİŞİ OKUMA YAZMA BİLMİYOR

Eğitimin yenilik, süreklilik ve en önemlisi fedakarlık istediğini altını çizen Vali Karaloğlu, fedakarlık yapmadan bölgenin ve en önemlisi ilin eğitim sorunlarının çözemeyeceklerini ifade etti. Tüm okul müdürlerinden fedakarlık beklediğini altını çizen Vali Karaloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Belki çocuklarınızı, eşini ihmal edeceksiniz. Ama biz bunu yapmak zorundayız. Yükümüz ağır sorumluluğumuz fazladır. İlköğretim okulu 2. ile 8.sınıfları arasında olup da okuma yazma bilmeyen 9 bin 700 öğrencinin olduğunu söylemek ve bunu eğitimcilerle burada tartışmak hoş bir şey değildir. Bunun genelgesini gönderdik ve mutlaka 31 Mart 2010 tarihine kadar çözmemiz lazım. Özürlü olan çocuklarımız hayatımızın her bölümünde bunun dışında tutabiliriz. Onlar için özel eğitimler verebiliriz. Ama problemi yoksa çocuğun mutlaka 31 Mart 2010 tarihine kadar tamamını okuma yazmaya geçirilmesini istiyoruz. Çalışmalarımızı yapıyoruz. İlköğretim müfettişlerimiz de okula gittiği zaman öğretmeni ve okul idarecisini değerlendirirken mutlaka okuma yazma bilmeyen öğrenci sayısını göz önünde bulundurarak değerlendirmesini yapmasını istiyoruz"

Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ise bu yıl içerisinde geliştirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. Bu yıl çok hızlı çalıştıklarına inandıkları savunan Sayılır, yapılan yeni atamanın eğitime bir canlılık getireceğini kaydetti. Atamaların çok şeffaf ve hiç bir şaibeye yer bırakmadan yapıldığını kaydeden Sayılır, "Toplam 12 anaokulu, 107 ilköğretim, 39 ortaöğretim kurumu, 2 halk eğitim merkezi, 9 öğretmenevi ve 1 rehberlik araştırma merkezine toplam 160 kuruma atama yapılmıştır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ile beraberinde bulunan Vali yardımcısı salonda ayrılırken, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, yöneticilerle basına kapalı olarak toplantıya devam etti.

EĞİTİMCİLERE 31 MART UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 18:14:00
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 18:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?