6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Eğitimcilere önemli görev

VAN VALİSİ KARALOĞLU KAN DAVASINI BİTİRMEK İÇİN EĞİTİMCİLERE GÖREV VERDİ

Van Valisi Münir Karaloğlu, Ilıkkaynak Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmenlerden, köyde devam eden kan davasının çözümü için çalışma yapmalarını istedi.

Vali Münir Karaloğlu, Ilıkaynak köyünde Eskinoba ve Enterili ailelerine yaptığı taziye ziyaretinin ardından beraberinde bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Vecihi Halil İyigün ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır'la birlikte 413 öğrencinin eğitim gördüğü köy okulunu ziyaret etti. Sınıfları dolaşan ve öğrencilerle sohbet eden Vali Karaloğlu, kız öğrencilere köyde meydana gelen olayı sordu. Kız öğrenciler de adam öldürme ve kan davasını tasvip etmediklerini dile getirerek 'Bu olaylar cahillikten kaynaklanıyor' diye cevap verdiler.

 

KÜÇÜK BİLAL'DAN VALİ VE PAŞAYA ASKER SELAMI

Vali Karaloğlu, okulu gezerken beraberindeki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş ile 6-A sınıfına da girdi. Ön sıralarda oturan Bilal Dereli isimli öğrenci karşısında Korgeneral Nazım Altıntaş'ı görünce hemen asker selamı vermeye başladı. Dereli'nin düzgün selam verdiğini geren Korgeneral Altıntaş, yanına çağırdı ve kendisiyle sohbet etti. Dereli'nin tekrar selam vermesini isteyen Korgeneral Altıntaş, başından çıkardığı şapkasını da Dereli'nin başına bıraktı. Bilal Dereli de tekrar selam verince, Vali Karaloğlu ve Korgeneral Altıntaş'tan alkış aldı.

 

ÖĞRETMENLERLE TOPLANTI

Karaloğlu, daha sonra okulda görev yapan idareci ve öğretmenlerle mini bir toplantı yaptı. Ilıkaynak Köyü'nde 29 Mart Yerel Seçimleri'nde başlayan ve şimdiye kadar 4 kişinin ölümüyle devam eden kan davasının çözümü için eğitimcilere, özel bir çalışma yapmaları talimatını verdi. Sorunun çözümü için herkese büyük görev düştüğünü belirten Karaloğlu, bu sorunu çözmenin de eğitimle mümkün olacağını vurguladı. Bu sıkıntıları giderme görevinin, devletin buradaki görevlilerine düştüğüne vurgu yapan Vali Karaloğlu, "Bizim elimizdeki en iyi silah eğitimdir ve başka bir silahımız da yoktur. Bu işi, eğitimle çözeceğiz. Onun için kendinizi sadece okula gelen, çocukları eğiten fertler olarak görmeyin. Toplumu eğitme görevinizi de unutmayın. Çocukların aileleriyle de ilgilenin. Hiç olmazsa yılda bir defa her çocuğun ailesiyle görüşmüş olun. Özellikle sınıf öğretmeni olan arkadaşlar o sınıftaki her çocuğun ailesini mutlaka ziyaret etsin ve bu olaydan sonra da, devamsızlığı bir an önce gidermek için çalışma yapılsın" dedi.

 

BÖLGEDEKİ KAN DAVASI EĞİTİMLE BİTER

Buradaki sorunların çözümü noktasında eğitimcilere büyük görev düştüğünü anımsatan Vali Karaloğlu, olaya karışan velilerle en kısa sürede bir toplantı yapılması tavsiyesinde bulundu. Bölgenin en önemli sorunu olan kan davalarını bitirmenin eğitimle mümkün olacağını vurgulayan Vali Karaloğlu, "Eğitimi de sizinle yapıyoruz. Bizim gelip teker teker bu sorunları çözme şansımız yok. O konuda sizlere güveniyoruz. İşiniz çok kolay değil; ama imkansız da değil. Bu işler bu bölgede çözülecek. Bunun için bir mücadele vermek gerekir. Biz devlet olarak bunun mücadelesini vermek zorundayız. Devletin buralardaki görevlileri olarak sınıfınız içindeki sorunlarla olduğu gibi dışındaki sorunlarla da ilgilenin" tavsiyesinde bulundu.

Öğretmenlerle sohbet eden ve yeni yıllarını kutlayan Vali Karaloğlu, bir süre sonra beraberindeki heyetle birlikte okuldan ayrıldı.

VAN VALİSİ KARALOĞLU KAN DAVASINI BİTİRMEK İÇİN EĞİTİMCİLERE GÖREV VERDİ
VAN VALİSİ KARALOĞLU KAN DAVASINI BİTİRMEK İÇİN EĞİTİMCİLERE GÖREV VERDİ
VAN VALİSİ KARALOĞLU KAN DAVASINI BİTİRMEK İÇİN EĞİTİMCİLERE GÖREV VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 13:42:04
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 21:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?