2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Eğitimde 2007-2008 değerlendirmesi

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Van Şube Başkanlığı tarafından 2007-2008 eğitim ve öğretim sezonunun değerlendirilmesiyle ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Hastane 2. Caddesi üzerinde bulunan Ortaklar İş Merkezi'nde yapılan basın açıklamasını, sendika adına Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Fuat Arpa okudu. İlk olarak geçtiğimiz sezon içerisinde yaşanan sıkıntılara değinen Arpa, ülkede yaşanan son olumsuzlukların eğitime ilişkin bazı düzenlemelerden kaynaklandığını ifade etti.

Eğitimin yasaklarla değil özgürlüklerle yüceltileceğini söyleyen Arpa, yaşanan başörtüsü yasağına değinerek "Ülkemizde uygulanan başörtüsü yasağı çağdışıdır.

Medeni bakışta insanın kafasının dışına değil içine bakılır. Üretim kapasitesine bakılır. Başörtüsü inanan insanlar için Allah'ın emridir. Başörtüsünü yasaklayan irade Allah'la kul arasına girmekte, inancı gereği başörtüsü takanların öğrenim haklarını ve çalışma haklarını ellerinden alarak vatandaşlarından bir kısmına ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmaktadır. Bunun dünyadaki örneğini Afrika'da ve Amerika'da beyazların siyahlara karşı uygulamalarında görebiliriz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaz aylarını iyi değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Fuat Arpa, özellikle sınıf geçme ve sınav yönetmeliğiyle uğraşmaktan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. Arpa "Eğitim ve öğretimde çağdaş normlara ulaşmak için elbette bazı çalışmalar yapılacaktır ama yönetmelikleri hallaç pamuğuna çevirmenin de anlamı yoktur. Neredeyse karne gününe getirilen yeni sınıf geçme yönetmeliği hem eğitimcileri hem de öğrenci ve velilerini zor durumda bırakmıştır" şeklinde konuştu.

Sözleşmeli ile kadrolu öğretmenlerin arasındaki farklılıkların giderilmesi gerektiğini de söyleyen Fuat Arpa, Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nın kaldırılmasının olumlu bir karar olduğunu söyledi. Son olarak velilere de çeşitli önerilerde bulunan Arpa, tatile giren çocukların elde ettikleri başarının küçükte olsa ödüllendirilmesi ve karnedeki olumsuzlukların büyütülmemesi gerektiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 17:00:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?