16
Nisan
2024
Salı
VAN

Ekim'den bu yana kapalı

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar kalınlığının 10 metreyi aştığı Van-Bahçesaray karayolundaki 2985 rakımlı Karabet Geçidi'nde, 6 aydan bu yana çalışma yürütüyor.

Yolu kar ve tipi nedeniyle yılın 8 ayı ulaşıma kapalı olan, kent merkezine 110 kilometre uzaklıktaki Bahçesaray ilçesinde yaşanan çetin kış koşulları, bölgede yol açma çalışması yapan karla mücadele ekiplerini de zorluyor.

Van -Bahçesaray karayolunun mevsimin ilk karının yağdığı ekim ayından itibaren ulaşıma kapanmasıyla başlayan karla mücadele çalışmaları,kar kalınlığının 10 metreyi aştığı bölgede 6 aydan bu yana halen devam ediyor.

Altı aylık süre zarfında bir kez ulaşıma açılabilen yolda, çalışmalarını 50 işçi ve 30 iş makinesi ile sürdüren ekipler, zorlu kış koşullarına aldırış etmeden gece gündüz görev yapıyor.

İlçe halkı ise yolun ulaşıma kapalı olduğu sürede, ulaşımlarını Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden 6 saat süren bir yolculuktan sonra sağlıyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karayolunun 44 kilometrelik bölümünde her yıl karla mücadele çalışması yapıldığını anımsatarak, yolun 94. kilometresinden itibaren başlayan Karabet Geçidi'ndekar kalınlığının 10 metrenin üzerinde olduğunu söyledi.

Yol 2 gün sonra ulaşıma açılacak

Bölgede etkili olan yağışın ardından düşen çığ nedeniyle 4 Mart'ta ulaşıma kapanan yolda çalışmalarını sürdüren Karayolları Şantiye Şefi Faruk Çeliker de yolun yapılan çalışmaların ardından 2 gün içerisinde yeniden ulaşıma açılacağını söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2013 Cuma 14:45:10
Güncelleme :8 Mart 2013 Cuma 14:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?