2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Ekmek arası lahmacun ilgi görüyor

Van'da, karınlarını daha ucuza doyurmak isteyen dar gelirli vatandaşların tercihi olan ekmek arası lahmacuna ilgi daha da arttırıyor.

Yaşanan ekonomik kriz, Vanlı dar gelirli vatandaşları da yeni arayışlara itti. Fiyatı 1 YTL olan tek lahmacunla doymayan vatandaşlar, çareyi fiyatı 50 YKr olan ekmek arasına koymakta buldu. Tek lahmacunla karın doyurmanın mümkün olmadığını, birkaç lahmacunun ise fiyat olarak çok tuttuğunu anlatan vatandaşlar, çare olarak lahmacunu ekmek arasına koyarak yemekte bulduklarını söylediler.

Yenigül Pide Fırını sahibi Çetin Teke, daha önce sattıkları ekmek arası lahmacuna, son günlerde yaşanan krizden sonra talebin arttığını belirtti. Bu yönteme özellikle öğrenci ve seyyar satıcıların rağbet ettiğini anlatan Teke, "Bir vatandaşın karnını doyurması için 100 gram olan en az 3 lahmacun yemesi gerekir. Bunun maliyeti 3 YTL'dir. Bu parayı ödeyemeyen vatandaşlar, 250 gram olan pide ekmeğe 50 YKr ve arasına koyduğu 100 gramlık tek lahmacun için ise 1 YTL ödüyor. Ekmeği dürüm yapıp yiyen vatandaş, daha ucuza karnını doyuruyor. Ekmek ağırlıklı bir yiyecek olmasına rağmen karnını doyması vatandaşa yetiyor. Hem ekonomik, hem de doyurucu bu yöntemden hem biz hem de vatandaş memnun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 14:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut kaval IP: 85.110.199.xxx Tarih : 28.12.2008 14:40:00

evet bence çetin teke haklı malum ülkede kriz var ama yinede herşeye rağmen insanlar doyuyor çetin arkadaşımıza katılyoruz