5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

El Kaide'ye operasyon

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda terör örgütü El Kaide'nin Afganistan'daki kamplarına gitmek isteyen 1'i Suriye uyruklu 3 kişi gözaltına alındı.

Tutuklanan 3 zanlıdan birinin Hrant Dink cinayeti ile ilgili tutuklu bulunan Yasin Hayal'in akrabası olduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyonda, İstanbul'dan Van'a gelen terör örgütü El Kaide üyesi M.H., Ö.U. ile Suriye uyruklu S.A. takibe alındı. Sahte kimlik ve pasaportlarla Van'a ve ardından da İran İslam Cumhuriyeti'ne geçmek için Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gitmek isteyen zanlılar, düzenlenen operasyon sonucu Van-Hakkari karayolu Kurubaş köyü çıkışında yakalandı. Terör örgütü Ergenekon ile de bağlantıları olduğu sanılan El Kaide üyeleri M.H., Ö.U. ile Suriye uyruklu S.A., Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 2 gün devam eden sorgularının ardından önceki gün adliyeye sevk edildi. 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sonunda M.H., Ö.U. ile Suriye uyruklu S.A. tutuklanarak Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
Tutuklananların arasında bulunan M.H.'nin, gazeteci Hrant Dink cinayetinin zanlısı olarak tutuklu bulunan Yasin Hayal'in akrabası olduğu ileri sürülürken, soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 11:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?