2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

El konulan araçlar tasfiye ediliyor

Ak Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van gümrüğüne bağlı, kaçak zannı ile el konulan araçların tasfiyesi için gerekli çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kangren haline almış mevcut sorunlarından birinin de, yıllardır İstasyon Mahallesi'ndeki Gümrük Müsteşarlığına ait alanda bulunan ve 1918 sayılı Kaçakçılığı Men Yasası gereğince el konulan araçların atıl durumda kalması olduğunu belirtti.

Bu araçların milli bir servet olduğunu, ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla 59. Hükümet döneminde 1918 sayılı Kaçakçılığın Men ve Takibine Dair Kanun'un yürürlükten kaldırıldığını, 4926 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nun düzenlendiğini ifade eden Milletvekili Türkmenoğlu şunları belirtti:

"Bu kapsamda Van Gümrük Müdürlüğü'nce takibatı yürütülen kaçak zannı ile el konulmuş araçların hızla tasfiyesinin yapılmasını temin amacıyla, mahallinde merkezden gönderilen bir heyet tarafından tespitler yapılmış, tedbirler belirlenmiştir. Yapılan bu çalışma neticesinde; Van gümrüğüne bağlı 156 aracın tahakkuk tespit kağıdı düzenlenmiş, satışı için TASİŞ'e (Tasfiye İşleri Genel Müdürlüğü) gönderilmiştir, 25 araca 5607 sayılı kanun gereğince dava açıldığı tarihten itibaren 1 yılı doldurmadığı için tespit kağıdı düzenlenmemiş, 35 aracın yazışması devam etmektedir. Kapıköy gümrüğüne bağlı 85 aracın satışı için evraklar TASİŞ'e gönderilmiş, 35 aracın yazışması devam ederken 20 aracın motor şase numarası tespit edilememiş, 3 aracın ise iadesine karar verildiği halde kişiler bulunamamıştır. Esendere gümrüğünde ise 25 aracın satışı için evraklar TASİŞ'e gönderilmiştir."

Ak Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu 59. Hükümet tarafından çıkarılan 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu neticesinde tespiti yapılan ve yapılmasına devam eden araçların tasfiyesine gidileceğini de belirterek "1918 Sayılı Yasa'da görülen sıkıntıların tekrar yaşanmaması için, yeni yasa birtakım değişikliklerle yeniden şekillenmiştir" şeklinde açıklama yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 13:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?